Tiana dona el tret de sortida a l’any dedicat a Joan Armengol pel Dia Mundial del Circ

Aquest any fa 75 anys del naixement del pallasso i pedagog Joan Armengol i Moliner can Boter i l'Ajuntament de Tiana impulsa el JAM'75, un projecte que omplirà la vida cultural de tot l'any al poble.

El JAM'75 és un espai per l'exhibició i divulgació del circ a Catalunya, i un aparador de qualitat, per apropar així el circ a tot el poble. També és una aposta per desestacionalitzar l'exhibició d'espectacles de circ que ara està centrada per les festes de Nadal i estiu.

El tret de sortida va estar el passat divendres amb l'espectacle 1, 2, 3 Huevo, un cabaret de circ amb Alba Sarraute, Rhum&Cia, Las Sistars i Suricata Circus.

Entre els actes que s'aniran fent al llarg de l'any hi ha la col·laboració amb la Festa dels Racons, la Festa Major petita de Sant Antoni amb Dr. Mascaró, circ en família per Nadal, casalet de circ i la presentació de la reedició en vinil de la cançó "On és el Circ" de Toc Mut.

A més, a l'octubre està previst un cicle audiovisual a can Riera recordant les aportacions de Joan Armengol al món del cine i la televisió amb projeccions de Terra d'Escudella, l'especial Lola Anglada a Tiana, un especial de la Trinca, la pel·lícula la Batalla del Porro o el document 123 Pallasso. 

Joan Armengol i Moliner, «Juanitu» va ser cofundador de Comediants, companyia amb què va actuar del 1971 al 1977. El 1978, Armengol amb alguns membres de la dissolta companyia La Tràgica i d'altres procedents dels grups Ziasos i S'Estornell funden a Tiana el «centre autònom de producció teatral» Art Quic Titèric Can Boter, dedicat a cercaviles i espectacles de carrer. El 2004 rep un Aplaudiment FAD Sebastià Gasch a títol pòstum com a «còmplice fundador de l'Escola de Circ Rogelio Rivel, professor de l'Escola Juvenil de Circ de l'Ateneu Popular 9 Barris i mestre de mestres».

Joan Armengol va col·laborar intensament en l'evolució del circ català contemporani i va ser una figura determinant en tots els àmbits en què va treballar. Convençut que «el circ és la gran metàfora de la vida», practicava el lema «De la vida, el teatre; i del teatre, la comèdia».

El JAM’75 vol esdevenir un espai per l’exhibició i divulgació del teatre, la dansa, la música i el circ i un aparador de qualitat i referència pel públic tianenc i català.

Compartiu aquesta notícia