Una setantena d'activitats de circ arreu de Catalunya a l'Agenda del Dia Mundial del Circ

L'Agenda del Dia Mundial del Circ elaborada per l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya recull enguany més d'una setantena d'activitats (espectacles, tallers, etc) que tenen lloc del 12 al 28 d'abril arreu del territori, per tal de celebrar el DMC  que enguany té lloc oficialment el 20 d'abril. Des de l'APCC s'ha encarregat el manifest del 2024 a en Jordi Juanet "Boni", que recentment ha celebrat el comiat dels escenaris després de 40 anys de carrera. El manifest d'enguany critica la no inclusió del circ a la Llei d'Ensenyaments i posa en valor la feina del circ a favor de la pau i de les víctimes de la guerra.

Agenda online

AQUI podeu consultar l'agenda en línia, i en ella trobareu informació d'espectacles, tallers i altres activitats programades del 12 al 28 d'abril. Hi trobareu espectacles a Mataró, Sabadell, Cornellà, Barcelona, Riells del Fai, Tiana i d'altres ciutats catalanes.

L'APCC ha elaborat aquesta agenda amb les aportacions del sector, per tal de promoure la difusió dels espectacles, tallers i formacions de circ previstes per aquestes dates.

Manifest d'en Boni, 40 anys als escenaris

En aquests actes des de l'APCC convidem a llegir el Manifest reivindicatiu pel DMC 2024, enguany escrit Jordi Juanet "Boni" per encàrrec de la Junta de l'associació. El podeu consultar AQUI.

El  text vol reivindicar la feina feta pels professionals del sector des de fa anys, que ha aconseguit una "evolució brutal" a l'hora de ser considerat "una art escènic potent, amb molta qualitat artística i en constant creixement".

A més, Boni fa una crida a continuar treballant per solucionar les mancances del sector, i ha posat com a exemple la inexplicable exclusió del circ de la Llei d'ensenyaments artístics recentment aprovada al Congrés.

I també respecte a l'actualitat, afegeix que,  "en un món on els estúpids conflictes bèl·lics ens amenacen cada dia, cal reconèixer el Circ com una art que defensa i reivindica el pacifisme i que treballa sobre el terreny per ajudar a fer més suportable l'horror a milers de nens i nenes d'arreu."

Reconèixer la feina feta per les persones més  veteranes

Boni destaca també que el circ "ha lluitat com pocs ho han fet, hem treballat de valent per aixecar-nos una i altra vegada, sense deixar d'actuar, de sorprendre, de crear i de construir un Circ diferent, però també per organitzar-nos i aconseguir, des de zero, escoles, equipaments, festivals, plans integrals, reconeixements... sempre amb la convicció que som un sector social i culturalment imprescindible, potent i molt necessari". En aquesta sentit, ha volgut reconèixer els intensos esforços de les persones més veteranes, "que com jo, vàrem trepitjar molt de fang per aixecar projectes tan sols amb les nostres mans i una passió pel que fèiem".

En Jordi Juanet "Boni" és l'autor del manifest d'enguany, que reivindica el circ com a art en defensa de la pau i de les víctimes de la guerra

Compartiu aquesta notícia