El pallasso Claret Papiol, nou soci honorífic de l'APCC

La Junta de l’APCC ha dedidit nomenar soci honorífic de l’entitat a Claret Papiol, professional del circ amb més de 40 anys de trajectòria, principalment fent de pallasos, però també actor, formador, guionista, presentador, etc. Claret Papiol ha rebut diversos premis i homenatges com el “Sabatot Alegre”, el Fad-Sebastià Gasch per l’espectacle Devos A Vós”, va ser nomenat Pallasso de l’any a Vilanova de la Muga, Premi del Públic del Festival Internacional de Valsequillo (Gran Canària), el Nas d'Or del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà (2018) i el Premi Zirkòlika com a reconeixement a la teva trajectòria (2023).

Per la seva banda Claret Papiol ha mostrat la seva il·lusió per ser soci honorífic i ha explicat que sobre l’APCC “penso en quan vàrem començar i el camí recorregut plegats és molt i molt fructífer. Molt content de formar part d'aquesta immensa troupe i poder dir ben alt: Som de Circ!!”

Una trajectòria extensa

Claret Papiol va crear juntament amb Jaume Mateu els Germans Poltrona a finals dels 70, i també va treballar amb els titellaires Marduix, va crear la seva pròpia companyia amb la que va fer diferents espectacles que van rodar a diferents continents i va treballat en produccions com "Tot esperant Godot" i també a "Petita feina per a pallasso vell", acompanyat d'en Monti i Jordi Martínez. També va ser Monsieur Loyal al Circ Raluy i fins i tot va fer televisió amb el Capità Enciam.

Ha tingut un paper determinant en la renovació del llenguatge escènic dels pallassos i en l'ús normal de la llengua catalana en aquesta especialitat i cal recordar la seva habilitat extraordinària en els jocs de paraules, acompanyada d'una increïble capacitat memorística i a la vegada d'improvisació.

Des de l’APCC valorem també la seva generositat cap a la resta de companys i companyes de feina, i li fem arribar el nostre agraïment per tota la feina feina per al circ a Catalunya.

Amb més de 40 anys de trajectòria al circ a Catalunya

Compartiu aquesta notícia