Arrenca la primera edició del Festival d'Arts Escèniques Claca

El Festival presenta 16 propostes escèniques de diferents disciplines que busquen la interacció i la complicitat del públic. Totes les activitats que es presenten són gratuïtes i estan dirigides a tot tipus de públic.

L’espectacle inaugural Pista! Pista! anirà a càrrec de la companyia De Mortimers que presenta un treball inèdit creat per al Festival.

El Festival presenta companyies amb una trajectòria artística consolidada, com és el cas de la companyia Playground i el seu espectacle El cap als núvols, la companyia Mumusic Circus que presenta l’espectacle Merci bien o els espectacles itinerants a càrrec de la companyia Cirquet Confetti i la companyia Pere Hosta. Al mateix temps, també vol ser una plataforma per impulsar els creadors emergents que presenten espectacles de qualitat com La crisi, quin quadre! de la companyia La Bambolina.

Amb l'objectiu d'apropar les arts escèniques als més menuts s’han organitzat diferents tallers (Orígens del cinema a càrrec de La Caixeta dels Lumière o el Tastet de Teatre de l’Associació Teatre Xarxa), i espectacles, com el Don Quixot, un espectacle de titelles presentat per la coneguda companyia L’Estenedor.

També ha volgut apostar per creacions més innovadores i contemporànies com ara Càpsula del temps de la papallona de la companyia El Paller, un composició de dansa
instantània adaptada a l’espai i que es presenta a la Platja de la Gola, o també l’espectacle Dansa a la carta, basat en la improvisació que presenta la companyia El turonet dansa.

La música també té un lloc destacat en el Festival amb el concert d’humor de Divide&Wenceslao i el concert ambiental a càrrec del grup Reshà.

El Festival Claca creu en el valor que aporta la cultura en la vida social del municipi, i és per aquest motiu que ha apostat per la participació directe de la societat civil de Llançà. Així a la programació s’han inclòs propostes que neixen de la iniciativa ciutadana, com la representació del conte infantil La iaia Laia a càrrec de l’AMPA El patinet o l’espectacle de dansa de l’Escola d’Art Coreogràfic de Llançà. Cal fer esment de la proposta feta per l’Associació de Comerciants de Llançà i el Casal d’estiu de decorar els aparadors conjuntament durant el Festival.

El Festival es clausura amb una classe oberta, un concert i una ballada de swing a càrrec de l’Associació cultural Jazz de Girona amb música de Hop’s Trio. 

Tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de juliol de 2012 a Llançà

Compartiu aquesta notícia