Vint-i-sis actes arreu de Catalunya celebraran el Dia Mundial del Circ els dies 19, 20 i 21 d'abril

Un total de 26 activitats programades (espectacles, tallers, trobades i una exposició) i 30 companyies de circ seran els protagonistes de la celebració a Catalunya del Dia Mundial del Circ el cap de setmana del 19, 20 i 21 d’abril.

La commemoració, d’abast internacional, se celebra anualment el tercer dissabte del mes d’abril arreu del món des del 2008 amb diversos esdeveniments organitzats per la comunitat circense internacional.

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) se suma a la diada amb la redacció i publicació d’un manifest per reivindicar la gran vitalitat del circ català malgrat les retallades en els espais i plataformes d’exhibició i la davallada d’aportacions públiques.

A Catalunya, hi treballen 600 professionals, un teixit de 90 petites companyies, 20 espais de formació de circ, 14 festivals i 16 centres de creació. En definitiva, una comunitat que emociona el públic amb esforç, risc i disciplina, sense perdre en cap moment el somriure, i que malgrat les greus retallades que està patint el sector, segueix fent somiar a les persones.

Diversos artistes catalans treballen fora de les nostres fronteres com Los Excéntricos (EEUU), Oriol Boixader i Fulgenci Mestre, dins del Circ Roncalli (Alemanya), o Pepa Plana i Dudu Arnalot (Cirque du Soleil)
 

Podeu veure el programa d'actes en el PDF adjunt o bé fer una recerca segons la data, el lloc i el tipus d'acte a l'agenda del web . El programa ha estat elaborat a partir de les propostes del sector.

Leandre actuarà dins del Destival Còmic de Figueres

L'APCC se suma a la diada amb la redacció i publicació d’un manifest

Compartiu aquesta notícia