Escarlata Circus i Psirc reben els Aplaudiments dels Premis FAD Sebastià Gasch

El jurat dels Premis FAD Sebastià Gasch ha volgut reconèixer aquest any les companyies circenses Escarlata Circus i Psirc.

Es concedeix l'aplaudiment a Escarlata Circus pel seu espectacle Pugilatus "perquè ens han demostrat que això de morir no és definitiu i perquè aquests encantadors visionaris de l’absurd tenen la capacitat intacta d’abraçar la humanitat sencera en un ritual el desenllaç del qual és una escampadissa de fantasia, afecte i emocions que perduren. Més enllà d’això, aquests pallassos estrambòtics i poètics componen una cerimònia estrafolària, un combat hilarant on la tendresa i la compassió s’expressen de forma encantadora i desenfrenada. Aplaudiment perquè Pugilatus és una festa, una festa oberta a tothom".
Psirc ha rebut l'aplaudiment a la creació emergent a  "per aquesta presència inquietant, pels seus equilibris impossibles i per aquesta voluntat d’investigar la geometria de les emocions". Psirc és una de les dues companyies que han rebut suport per a la creació del seu espectacle en el marc del projecte Process()s, cofinançat per l’Euroregió Pirineus-Meditarrani, i del qual forma part La Central del Circ.
 

Des del 1976,  els Premis FAD Sebastià Gasch distingeixen les actuacions parateatrals més destacades de la temporada i totes aquelles persones que proposen mirades diferents i innovadores del món de l’espectacle.

Anualment es donen tres premis cabdals (Premi FAD Sebastià Gasch,Premi d’Honor  i l’Aplaudiment Internacional “Joan German Schroeder”) i un nombre indeterminat d’aplaudiments. Els Aplaudiments són distincions per a una persona, treball o entitat que hagi destacat per algun aspecte especialment rellevant.

Pugilatus

Els premis distingeixen les actuacions parateatrals més destacades de la temporada

Compartiu aquesta notícia