Es posa en línia el Diccionari de circ (acrobàcia, aeris i equilibrisme) elaborat pel TERMCAT

El Diccionari de circ (acrobàcia, aeris i equilibrisme) posa a l’abast dels usuaris una selecció de termes del Diccionari de circ, que elabora el TERMCAT amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya. El TERMCAT ha volgut avançar la difusió parcial de les dades per a facilitar la consulta pública de la informació, que es considera ja prou avançada, amb la intenció d'anar completant-ne progressivament el contingut amb la incorporació dels termes de la resta d’àrees temàtiques del diccionari.


S’hi poden consultar termes d’acrobàcia com ara 3/4 de mortal, picador -a, tsukahara; termes d’aeris com ara caiguda mortal, nus de peu, perxa xinesa, trapezi doble, i també termes d’equilibrisme com ara funambulisme, mans-mans, roda alemanya, al costat d’alguns termes generals (àgil, portador -a, rutina...). Cada entrada inclou les denominacions en català, una definició, els equivalents en castellà, francès, anglès i, en algun cas, italià i alemany, i, si escau, notes complementàries.
 

Amb la publicació en línia, que coincideix amb la celebració de FiraTàrrega 2013, es vol reforçar la voluntat principal d’aquest treball terminològic: que la terminologia del circ, fruit del treball de consens entre el TERMCAT i els professionals d’aquest àmbit a Catalunya, sigui accessible a tots els sectors que en són usuaris.

El TERMCAT és un consorci de la Direcció General de Política Lingüística
adscrit al Departament de Cultura i format per la Generalitat de Catalunya,
l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que
coordina i promou les actuacions terminològiques en llengua catalana.

Foto: Marta Garcia Cardellach

El Diccionari compta amb el suport del Departament de Cultura i la col·laboració de l’APCC i professionals del sector

Compartiu aquesta notícia