Presentació del llibre "152 Volts de pista" de Jordi Jané divendres 20 de desembre a la carpa del Circ Raluy

"152 Volts de pista" són dos volums que agrupen temàticament els 152 articles d’anàlisi publicats per Jordi Jané al quadern de circ "Volt de pista" del diari "Avui" entre 1999 i 2012. Arola Editors inicia així la col·lecció "Eines de circ", que publicarà textos d’experts internacionals.

Aquest divendres 20 de desembre el Circ Raluy acollirà la presentació del llibre, en què hi intervindran Pep Garcia, del Circ Raluy, Alfred Arola, editor, Joan Maria Minguet, professor d’Història de l’Art a la UAB i Jordi Jané, autor. A continuació, la companyia del Circ Raluy oferirà Boom!, producció 2013-2014.

Els socis de l'APCC poden acceddir a una invitació vàlida per a dues persones. Les places són limitades i és imprescindible confirmació d’assistència, abans de les 13 h. del dia 19 al mail. Les portes s'obriran a les 6 de la tarda. L’acte començarà puntualment a 2/4 de 7 i l’espectacle a les 7.
El període abraçat pels Volt de pista coincideix en bona part amb el del renaixement del circ a Catalunya: és precisament l’època en què es consoliden fires i festivals com Trapezi, La Bisbal i Ple de Riure, els anys que veuen néixer el Festival Internacional de Pallasses d’Andorra, el Curtcirckit de Montgat, l’1, 2, 3 del Pallasso de Tiana, la Setmana del Pallasso de Castellar del Vallès i el Pallassòdrom de Vila-seca. Són també els anys de l’arrencada de l’Escola de Circ Rogelio Rivel, dels primers aterratges de Le Cirque du Soleil a Barcelona, de la segona etapa itinerant del Circ Cric, del naixement de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya, de la instauració del Premi Nacional de Circ, de l’aparició de la revista Zirkòlika, de l’elaboració del Pla Integral i de la posada en marxa d’algunes fàbriques de creació circense.

152 Volts de pista contempla totes les modalitats circenses nacionals i internacionals i obre una mirada a les pulsions i temptejos experimentals d’algunes arts escèniques de frontera.

El llibre està organitzat en capítols temàtics i, dins de cada capítol, l’ordenació cronològica dels articles permet seguir l’evolució de cada tema al llarg del temps. La data de publicació sota el títol de cada article situa el lector i li proporciona la necessària perspectiva.
Jordi Jané és actor, escriptor i periodista.
-Des de 1976 publica crònica i crítica de circ en diaris i revistes especialitzades. Crític de circ al diari AVUI entre 1978 i 2012, entre 1999 i 2012 també hi va mantenir la secció mensual Volt de pista, única pàgina de reflexió i anàlisi circense en el periodisme diari europeu.
-Cofundador de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (2004), imparteix Teoria, Història i Dramatúrgia circenses a l’Institut del Teatre i altres centres docents.
-Director de les programacions Arts de carrer (Caixafòrum, 2007 a 2009), Diumenges de circ (Museu Picasso, 2008 a 2011) i director i presentador dels espectacles Circ al Vell Estil (Terrassa, 2004 a 2011).
-Comissari de les exposicions Circ contemporani català, l’art del risc (amb Joan Minguet, CCCB, 2006) i Un segle de circ: Paulina Andreu Rivel Schumann (amb Raffaele De Ritis, Arts Santa Mònica, Barcelona, i Circo Price, Madrid, 2011).
-Entre d’altres títols ha publicat: Centenari Charlie Rivel (1996 i 2000), Sebastià Gasch, el gust pel circ (1997), Les arts escèniques a Catalunya (2001) i Li-Chang, el xinès de Badalona (2004).
-Aplaudiment Sebastià Gasch 2004 per Li-Chang, el xinès de Badalona i Aplaudiment Sebastià Gasch 2006 per l’exposició Circ contemporani català, l’art del risc.
 
"Per la manera intel·ligent d’articular el material, aquests 152 Volts de pista esdevenen unes reflexions ètiques que ens ajuden a diferenciar entre l’espectacle de consum i l’art de l’espectacle. Tenim a les mans un llibre imprescindible per entendre el circ del nostre temps, una referència inexcusable quan es parli de circ a Catalunya durant les dues dècades que s’encavalquen en els segles XX i XXI".
(del pròleg de Jordi Coca)

Els socis de l'APCC poden demanar una invitació, que inclou també l'entrada a l'espectacle "Boom"

Compartiu aquesta notícia