La pallassa Pepa Plana, Premi Nacional de Cultura 2014

La pallassa vallenca Pepa Plana, amb una trajectòria consolidada, ha estat reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura 2014. El Jurat del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha destacat que Plana ha dut a terme una destacada gira internacional d’un any i mig amb l’espectacle Penèlope. Proposa l’objecte del riure en femení. Ha treballat per al Cirque du Soleil. Encarna la dona pallassa, l’univers de les dones en clau d’humor femení en un circ sovint del tot masculí.

Amb aquests premis, el CoNCA vol distingir la innovació, la continuïtat i l’excel•lència i també ha reconegut el tortosí Roberto Olivan, coreògraf continuador dels nous corrents de la dansa contemporània, format a Brussel•les a la Performing Arts Research and Training Studios (P.A.R.T.S). Va ser ballarí a la companyia Rosas amb Anne Teresa de Keersmaeker i aprengué també de Robert Wilson. Posteriorment va fundar la Roberto Oliván/Enclave Arts del Moviment. En el seu treball integra el circ i la performance a la dansa, buscant la fusió de les arts escèniques del moviment. A les Terres de l'Ebre ha impulsat el Festival Deltebre Dansa.

Els Premis també han reconegut l’Amical Wikimedia, la directora del Cor Madrigal de Barcelona Mireia Barrera, la cobla La Principal de la Bisbal, el farmacèutic i bioquímic Joan Massagué, l’escriptor Vicenç Pagès, el festival Sònar, The Dalí Museum St. Petersburg (Florida), l’editor i escriptor Jaume Vallcorba.
Cadascun dels premis està dotat amb 15.000 euros.
 

Pepa Plana en el seu espectacle "Penelope"

Els premis, atorgats pel CoNCA, reconeixen també el coreògraf Roberto Olivan, que integra dansa i circ

Compartiu aquesta notícia