El Parlament admet a tràmit la proposició de llei per prohibir el circ amb animals a Catalunya

El Parlament ha admès a tràmit aquest dimecres la proposició de llei impulsada conjuntament per CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP per prohibir el circ amb animals a Catalunya, per la qual cosa la proposta serà treballada ara en comissió on es redactarà el text definitiu que haurà de ser votat pròximament a la Cambra.
Els cinc grups impulsors han rebutjat les esmenes a la totalitat presentades per PP i C's, que demanaven no admetre a tràmit la proposta perquè consideren que és innecessària una nova modificació de la Llei de protecció d'animals que posa en perill el futur del circ a Catalunya.


El text inicial modifica  l'article 6 del text refós de la Llei de protecció dels animals, aprovat pel Decret legislatiu 2/2008 (tram. 202-00050/10).per prohibir la instal•lació a Catalunya d'espectacles de circ que tinguin animals perquè considera que han de rebre un tracte que procuri el seu benestar i que la seva exhibició actual aporta "una visió de la realitat distorsionada i un missatge educatiu negatiu".
 

A partir d’ara aquesta proposició de llei anirà a comissió i els grups demanaran compareixences a experts. Després torna a ple per l’aprovació definitiva que pot incorporar o no alguna modificació o matís.

Durant aquesta setmana han aparegut diversos article, reportatges i entrevistes sobre el tema (en alguns dels quals ha participat el president de l’APCC) i us en fem un recull
 

Telenotícies migdia TV3

8 al dia (05/05/2014, entrevista amb el president de l'APCC)

8 al dia (07/05/2014)

Reportatge sobre el debat al Parlament al bloc de Marcel Barrera
 

L’APCC ha participat en diverses entrevistes i debats sobre el tema i us facilitem un recull de premsa

Compartiu aquesta notícia