Escena Poblenou i Joan Català, reconeguts en els Premis FAD Sebastià Gasch d'Arts Parateatrals

El Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou serà guardonat amb el premi FAD Sebastiá Gasch d'Arts Parateatrals. El festival es va crear el 2002, i el jurat ha reconegut la seva voluntat de mantenir viva l'escena contemporània, la seva vocació internacional i el seu suport a la creació. Al Festival hi ha una important presència de circ i el seu codirector artístic és Sergi Estebanell, soci de l'APCC, i fundador del Festival juntament amb Ada Vilaró.

Joan Català, artista de circ, ballarí i soci de l'APCC, ha estat guardonat amb un Aplaudiment Sebastià Gasch pel seu enginy i habilitat en fusionar disciplines,

El premi FAD d'Honor recaurà sobre la bailaora Antonia Santiago Amador, coneguda també com 'La Chana', pel seu flamenc sentit i trepidant.

Els altres 'Aplaudiments' han recaigut sobre  l'escenògraf Jorge Dutor i el coreògraf Guillem Mont de Palol --aplaudiment a la creació emergent-- per trencar convencions, i al director Aurélien Bory --aplaudiment internacional Joan Germán Schroeder-- per retratar l'ànima i el cos.

El Museu Hub serà l'encarregat d'acollir per primera vegada la cerimònia de lliurament de la 39a edició dels premis FAD Sebastià Gasch d'Arts Parateatrals als projectes que es distingeixen per la seva innovació.

La cerimònia serà gratuïta i oberta al públic a l'Auditori del Museu Hub el 30 de juny a les 21.00 hores en el marc de la programació del FADfest.

Els premis són un homenatge a Sebastià Gasch (1897-1980), periodista, escriptor i crític de les arts escèniques, que ha apostat per les novetats del gènere i que va impulsar el Manifest Groc que van signar Salvador Dalí i Lluís Muntanyà.

El festival ha rebut el premi FAD Sebastià Gasch i Joan Català, l'Aplaudiment

Compartiu aquesta notícia