Amb La Mercè, Barcelona s’omple de circ

Torna La Mercè i Barcelona es converteix en un gran aparador on trobar tota mena de mostres de la creativitat catalana i internacional. Enguany al Mercè Arts de Carrer (MAC) s’hi podrà veure força circ: moltes produccions de casa, així com d’altres propostes d’arreu del món que arriben a Barcelona de la mà del projecte Autopistes (on l’APCC hi participa a través de La Central del Circ – Centre de Creació de Circ de l’Ajuntament de Barcelona) i de la ciutat convidada a les festes de La Mercè d’aquest any, Estocolm.


El MAC es concentra en dos dels principals escenaris de la festa: el parc de la Ciutadella i el Castell de Montjuïc. Enguany el palauet Albèniz, a més de fer portes obertes durant dos dies, s’ha sumat també com a espai on podrem trobar més propostes escèniques, com la de Los Herrerita al llarg del cap de setmana.

Els escenaris

Castell de Montjuïc

El Castell de Montjuïc tornarà a acollir una bona colla de propostes escèniques per a tota la família.
Entre elles, trobem dos combinats per circ. Per una banda, el Combinat de circ, on artistes suecs i catalans han fet una creació col•lectiva dirigida per Hans Marklund, un prestigiós director i coreògraf d’Estocolm. En aquest projecte, presentat per Guillem Albà (Catalunya) i Angela Wand (Suècia), hi han treballat José Luis Redondo - Ricky, el professor de tennis (clown); Irene Estradé (corda); Jan Unestam (clown); Patrick Elmnert & Tony Pezzo (malabars); Anton Graaf & Einar Kling - Odencrants - Duo Sons (acrobàcia) i Les Capgirades (trapezi)

Per l’altra, l´Ateneu Popular 9barris, un dels focus més potents de la creació de circ a Barcelona, uneix forces amb artistes internacionals d´alta volada per oferir-nos "L'Ateneu Popular 9Barris Convida....”. Es tracta d’un combinat de circ, amb música de Dani Farran i Kimi Saigi, dirigit per Clara Poch, de Mumusic Circus, i amb la participació d’Atr3s (Catalunya; trapezi); Juana Beltrán (Argentina; equilibri sobre mans); David Batlló (Catalunya; malabars); Ignacio Ricci (Argentina; corda); Saulo Sarmiento (Canàries; perxa) i Angelica Bongiovonni (EUA; roda Cyr).

El Castell de Montjuïc també acollirà el primer espectacle de la cia Hotel iocandi, Esquerdes, una proposta de circ, música i teatre físic per a tots els públics que compta amb el suport de La Central del Circ, Ca l’Estruch i el Festival Escena Poblenou.
 

La Companyia Passaret, instal•larà la seva carpa en aquest espai per proposar-hi tallers de circ de tota mena de disciplines, un espectacle.
 

Al seu torn, Joan Català, tornarà a compartir el seu Pelat, una proposta que barreja el circ, el teatre i la dansa per posar en escena el seu treball sobre el moviment i el comportament humà.

Los Galindos, pioners en la incorporació del trapezi volant en espectacles de circ de carrer, i la companyia de marionetes Txo Titelles s’uneixen per compartir amb el públic què li passa a un titella trapezista.

Adrian Schvarzstein, amb una llarga i sòlida trajectòria com a clown, creador i director (enguany Klezmer fa 10 anys) aterrarà a Montjuïc amb "Greenman”.

El Castell també ofereix una nova oportunitat per conèixer de prop la proposta de Toti Toronell i Pepa Plana, qui acaba de rebre el Premi Nacional de Cultura que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). Despistats es va poder veure a FiraTàrrega el cap de setmana passat.
 

Parc de la Ciutadella

La Industrial Teatrera, que protagonitzen enguany l’anunci de TV3 - 33 recomana - Festival Mercè Arts de Carrer, presentarà per primer cop a Barcelona el seu darrer espectacle, De Pas, amb el qual proposen al públic de compartir una passejada per l´existència humana plegats. S’hi podran veure dues versions, una infantil de 30 minuts (a les 13h30 i a les 19h30) i la versió íntegra, per a adults a les 22h.

Aquest escenari també acollirà Animal Religion, on Quim Giron sorprendrà amb les seves acrobàcies amb talons emntre procura ensinistrar el seu animal interior.

Kadavresky porten a la Ciutadella un fragment del seu espectacle L´effet escargot, el qual va rebre el Premi al Millor Espectacle d´Humor per a Tots els Públics a l´última edició de la Fira d´Artistes de Carrer de Leioa.

I a la nit, i arribats des d’Estocolm, Sirqus Alfon, omplirà el Parc de circ, foc, teatre, música i grans dosis d´humor...


Autopistes
Autopistes: Circus dissemination és un projecte de cooperació que es desenvoluparà durant 2014-2015 i que té com a objectiu reforçar i construir xarxes de difusió per als espectacles de circ a Europa i Amèrica del Nord, per tal de permetre a sales i festivals de treballar junts per a una millor difusió de les propostes artístiques.

A través d’aquest dispositiu, el MAC acull diverses propostes entre les que trobem:
Deal de la Cia. Atempo Circ, una proposta plena d´emoció que combina dansa, roda Cyr i música; Magmanus Show (Estocolm); L'Effet Escargot (França), Trío TeQuiero on participa Alba Sarraute; Clockwork de la Cia. Sisters o Rodafonio de la Cia. Factoria Circular

Durant les Festes de la Mercè es podran conèixer també propostes com les de Cia El Ganso, Loco Brusca, Cia La Tal,.. Podeu consultar tota la programació aquí
 

Els escenaris del Mercè Arts de Carrer acullen propostes de circ i clown per a tots els públics

Compartiu aquesta notícia