El circ surt al carrer (Circorts)

Espectacles de dansa, acrobàcia, música en directe, humor i contes ompliran els carrers dels barris de Les Corts del 3 al 12 d'octubre. Arriba la 15a edició de Circorts, el Festival de Circ al Carrer de les Corts, que se celebrarà en el marc de la festa major del districte. Un total de 12 companyies nacionals i internacionals de circ emergent componen la programació. Aquest any, a més, a part de promocionar els artistes, el festival s'ha posat com a objectiu el reforç de la participació i implicació veïnal.

Tant el districte com les 10 entitats veïnals que han treballat conjuntament en l'organització de Circorts esperen superar aquest any la xifra de 7.000 espectadors de l'edició passada. «És un festival molt divers i divertit ?explica María Dolores Parrilla, presidenta de l'Associació de Veïns de les Corts Sud, una de les participants?. Té sempre molt d'èxit».

També d'altres països

Tots els espectacles són a l'aire lliure, gratuïts i aptes per a tots els públics. Se celebraran els dies 3, 5, 10, 11 i 12 a diferents hores i en vuit carrers diferents. Per Parrilla, Circorts és «un dels plats forts de la festa major de les Corts». La seva associació celebrarà la festa a la Gran Via de Carles III, on actuarà la companyia Sabani amb Sol i fa plou el 12 d'octubre. L'any passat van reunir uns 200 nens en una actuació infantil d'aquest festival de circ.

Les 12 companyies que conformen aquest any la programació de Circorts provenen majoritàriament de Catalunya, però també de França, Bèlgica, Galícia i Andalusia.

Zen del Sur és una companyia de dansa granadina que aprofitarà Circorts per presentar el seu espectacle Heian l'11 d'octubre al carrer de Benavent. Heian significa «pau i tranquil·litat» en japonès. «El nostre espectacle és una fusió de dansa acrobàtica, circ i música en directe, i un camí cap a l'equilibri i el benestar», explica Carlos López, ballarí i director artístic del grup. És la primera vegada que participen en aquest festival de circ al carrer i no descarten repetir.

Jordi Panereda és membre de Circ Pànic, una companyia de circ i dansa que actuarà el dia 5 a la cruïlla dels carrers de Joan Güell i Europa. Circ Pànic presentarà a Circorts una prèvia a l'estrena del seu pròxim espectacle, La Dyane. «Cada districte de Barcelona hauria de fer un festival com aquest», opina Panereda. «A Europa -afegeix- es fan molts més espectacles al carrer que a Catalunya o a Espanya». En la seva opinió, Circorts és una manera d'«acostar el nou circ a les persones» i, per a ell, aquest és un art «multidisciplinari» perquè fa convergir en si mateix «tots els llenguatges».

Rosa Andrés, tècnica municipal del districte i coordinadora de la festa major, ressalta com a principal característica que «se celebri a tot el districte de les Corts i no només en un barri». D'aquesta manera, Circorts, amb la seva varietat d'obres, és l'element comú que es repeteix en diferents espais.
 

El Nosé de Leandre forma part de la programació

Circorts celebra la seva 15a edició del 3 al 12 d'octubre en tots els barris del districte en el marc de la festa major

Compartiu aquesta notícia