Més de 100 persones assisteixen a la inauguració de la botiga i galeria d'art Papallona Circus Arts Shop

Èxit de convocatòria i un immillorable ambient. Més d'un centenar de persones van assistir el passat divendres 24 d'octubre a la inauguració de Papallona Circus Arts Shop, una botiga i galeria d'art especialitzada en objectes de circ impulsada per Zirkòlika i situada a l'avinguda Francesc Cambó 30-36, al districte de Ciutat Vella (Barcelona).

A la inauguració, que va tenir un marcat caràcter festiu, van assistir alguns dels artistes que presenten les seves obres a la nova galeria, com el pintor Joan Soler-Jové , el dibuixant Jorge Ochagavia i els fotògrafs Manel Sala 'Ulls' i Jordi Blas. També van estar en l'obertura del Papallona Circus Arts Arts Shop molts subscriptors i col·laboradors de la revista Zirkòlika, veïns de la zona i estrangers curiosos. Al carrer hi va haver malabars i també xanquers.

La perruquera i maquilladora Linn Dembacke va pintar mitjançant la tècnica del BodyPaint la cara i el tors d'una persona fins a convertir-la en la figura d'un pallasso. També van actuar el mag luny , que va presentar la seva exclusiva i original baralla de cartes, i el malabarista Jesús Alcoba , conegut amb el nom artístic de Tai Dapero i inventor del DAPO, una tela per fer malabars que està tenint un gran èxit internacional. Hi va haver expectació per veure els teus moviments amb el DAPO.

La nova iniciativa del projecte Zirkòlika combina la venda d'una gran varietat d'objectes de circ (malabars, trapezis, monocicles, objectes de decoració, etc.) i exhibeix obres d'art que tenen com a nexe comú les arts circenses . Aquesta combinació de botiga i galeria d'art és una fórmula pionera a Barcelona i al món .

En total, 10 artistes de diferents disciplines artístiques (escultura, pintura, dibuix, fotografia, etc.) mostren les seves creacions en aquest nou espai cultural, que vol convertir-se també en punt de trobada del sector per crear sinergies entre les persones interessades en el circ i en l'art. El material exposat pot interessar tant als professionals del circ com als col·leccionistes i al públic en general .

Entre les obres que poden veure en aquest nou espai hi ha els dibuixos que el reconegut artista Joan Soler-Jové va fer al llarg dels anys del genial pallasso Charlie Rivel. També estan exposats olis de la pintora anglesa Anna McNeil , escultures de Marta Velasco , Paola Micheo i Cristina Turu , i fotografies de Manel Sala 'Ulls' i Jordi Blas , entre d'altres . El local ofereix també pòsters antics, jocs de circ i un catàleg de llibres especialitzats amb més de 200 títols.

Durant els propers mesos aquest espai s'obrirà a tot el sector del circ i al públic en general a través de la projecció de documentals, xerrades i presentacions de llibres i dels nous números de la revista Zirkòlika , entre d'altres activitats. Per al 23 de novembre, coincidint amb les festes del barri, s'organitzaran els primers tallers .

Aquesta iniciativa està impulsada per Zirkòlika, un projecte de difusió i comunicació de les arts del circ. L'entitat edita des de fa 10 anys la revista del mateix nom i organitza cada any els Premis de Circ de Catalunya.

La botiga-galeria, situada a pocs metres del mercat de Santa Caterina, a Barcelona, ​​està oberta cada dia de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Els dissabtes el seu horari és de 10:30 a 14:00 i de 17.00 a 21.00 hores.

Compartiu aquesta notícia