L’APCC ha celebrat els 10 anys al Teatre Lliure

Aquest divendres 19 de desembre la sala de premsa del Teatre Lliure ha acollit l’acte de celebració dels deu anys de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC). Precisament el mateix espai havia acollit, el 20 de desembre de 2004, l’assemblea fundacional de l’APCC.
A l’acte d’avui han assistit socis, representants de diferents entitats i equipaments del sector i membres de les juntes directives de l’APCC. Tots ells han fet un balanç positiu d’aquests deu anys, han recordat els inicis de l’Associació, la important tasca en favor del circ de l’Ateneu Popular 9 Barris i l’herència de l’antiga l’Associació de Circ de Catalunya, (ACC), han demanat un major suport de les institucions al sector i una major presència de circ en la programació d’arts escèniques a Catalunya, tot destacant l’ampli ventall d’emocions que transmet el circ i la seva potencialitat com a eina per a la transformació de la societat.

L'Associació compta actualment amb gairebé 300 socis, gestiona La Central del Circ, fàbrica de creació de Barcelona i el portal Circat.cat per a la internacionalització del circ català i continua treballant per dignificar el circ, per fer créixer la professió i fomentar una major presència del circ en la cultura i en la societat.

Activitats previstes

Per celebrar aquests aniversari l’APCC editarà i difondrà vídeos amb imatges d’aquests deu anys i entrevistes, programarà 5 jornades professionals al voltant de les grans disciplines del circ, realitzarà una trobada de les associacions de circ de l’estat espanyol i farà una jornada de celebració popular i festiva .

En els darrers 10 anys el circ català ha fet créixer les companyies, els equipaments i la programació i ha establert diàlegs continus amb les administracions. Tot i així, continua sent més necessari que mai crear un circuit, assegurar el treball digne dels artistes i afermar les estructures de producció i formació.

L’APCC agraeix l’esforç de tots els socis i sòcies i de tots els professionals del secto ir la tasca realitzada en aquests deu anys així com la tasca feta per l’Associació de Circ de Catalunya, ACC

Podeu llegir aquí el dossier de premsa
 

Podeu llegir aquí les activitats previstes per a la celebració
 

Podeu veure aquí algunes fotos de l’acte al Teatre Lliure
 

Brindant pels deu anys Foto: Amèlia Bautista

Compartiu aquesta notícia