El circ català, present a la 27a edició de la fira internacional d'arts escèniques i música Internationale Kulturbörse de Friburg

 La 27a edició de la fira internacional d'arts escèniques i música Internationale Kulturbörse de Friburg (IKF) acollirà 31 companyies, empreses i institucions culturals catalanes. La presència catalana a Friburg de Brisgòvia (Alemanya) es concentrarà en un estand paraigua del Departament de Cultura des d'on es donaran a conèixer les propostes catalanes al públic professional, principalment programadors i responsables de festivals d'arts de carrer, teatre, dansa, espectacles infantils, circ i música.

De les 31 entitats presents enguany a Friburg, 14 participaran amb els seus espectacles al programa d'actuacions en directe de la fira. Aquestes són les companyies de circ Dudu i companyia, Cia La Tal, La Industrial Teatrera i Katraska Cia, a més de Campi Qui Pugui, Xip Xap, Chapertons, Jordi L. Vidal Company, Cia Pep Bou Always Drinking Marxing Band, Camut Band, Teatre Nu, Cia Mar Gómez i la Cia Jordi Rocosa.

A més d’aquestes companyies, també hi haurà altres entitats presents a la fira amb l’objectiu d’establir nous contactes que els permetin entrar al mercat alemany o reforçar els lligams ja establerts en edicions anteriors. Les companyies catalanes que enguany han confirmat la seva assistència a la Kulturbörse de Friburg 2015 són: Alter Circus, Cia La Tal, Del Revés, Espectacle Spectacular, Fadunito, La Industrial Teatrera, Katraska Cia, La Maleta dels espectacles, Los Galindos, Actúa Produccions, Always Drinking Marxing Band, Associació Cultural Rotativa, Camut Band, Cia David Moreno, Cia Jordi Rocosa, Cia Mag Edgard, Cia Mar Gómez, CircaTronic, CQP Produccions, Efímer, Farrés Brothers, JAM, Jordi L. Vidal Company, Cia Pep Bou, Ponten Pie, Xip Xap i Teatre Nu.

A la Kulturbörse de Friburg també hi seran presents la Fira Mediterrània de Manresa, Fira Tàrrega, i el Departament de Cultura representat a través de l’Institut Ramon Llull i l’Institut Català de les Empreses Culturals.

En els últims anys les arts escèniques i la música catalanes han aconseguit ser un referent per als programadors alemanys, gràcies entre altres, a la participació de companyies catalanes a la Kulturbörse. Tant en l'edició del 2012, quan Catalunya va ser convidada especial a la fira, com en la del 2013 i 2014, la fira ha comptat amb una presència important de companyies catalanes, amb produccions que després han girat amb èxit per Alemanya i Europa.

La fira, que tindrà lloc del 26 al 29 de gener, és un dels principals punts de trobada de programadors d'arts escèniques, tant alemanys com centreeuropeus

Compartiu aquesta notícia