L'ONG Pallapupas arriba als 15 anys fent riure a 500.000 pacients

L'ONG Papallupas, que porta pallassos als hospitals per animar els pacients ingressats, celebra aquest any el seu 15è aniversari, un període en el qual ha ajudat més de 500.000 hospitalitzats. Segons ha recordat l'ONG en un comunicat, Pallapupas, una organització formada per 'clowns' professionals, va començar l'any 2000 el seu programa mare, 'Pallassos d'hospital', en diversos hospitals pediàtrics catalans i amb l'objectiu principal de fer menys traumàtic el pas d'un nen per un centre hospitalari.

La seva iniciativa d'acompanyar els nens durant i després d'una intervenció quirúrgica va ser pionera a Espanya, on ha intentat humanitzar la salut com a distintiu de qualitat als hospitals. El 2008, l'associació va ampliar el seu servei a pacients de la tercera edat amb intervencions també en centres sociosanitaris.

La fundadora de Papallupas, Angie Rosales, ha explicat que "haver acompanyat durant 15 anys més de 500.000 persones malaltes i les seves famílies és un regal d'aquells que la vida et fa i que dóna sentit a tots els qui formem part de la gran família Pallapupas". "Hem intentat posar –ha dit Rosales– una gota d'alegria, teatre, optimisme i humor, aprenent junts que l'adversitat pot ser una oportunitat".

Actualment, Pallapupas és present a 10 hospitals catalans, on fan riure més de 40.000 pacients.

Els Pallapupas recepten somriures. El Doctor Gotagota i la Doctora Vitamina a l'Hospital Sant Joan de Deu de Manresa / CRISTINA CALDERER

L'entitat va néixer amb la intenció de fer menys traumàtic el pas d'un nen per l'hospital

Compartiu aquesta notícia