Un curs pràctic sobre primers auxilis al circ engega el 21 i 22 de març l’oferta de formació de l’APCC

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) organitza, de forma pionera a l’estat espanyol i des de 2010, cursos de formació de formadors de circ amb l’objectiu d’oferir eines que permetin millorar les competències dels formadors de circ i dels professionals de l’educació i el lleure.
La V edició del cicle començarà el cap de setmana del 21 i 22 de març amb el curs Primers auxilis de circ II (preparació per a emergències i per a l'entrenament). El curs està concebut per gent que treballa o entrena en instal·lacions de circ, gimnàstica i trampolí. L’objectiu és aprendre el que s’ha de fer i el que no, en cas d’accident, abans de l’arribada dels serveis d’emergència. És una continuació del curs Protocols bàsics de primers auxilis per a formadors de circ I però dissenyat per posar en pràctica els coneixements teòrics amb més activitats i demostracions pràctiques.

El curs anirà a càrrec de James Wellington, màster en Fisioteràpia Esportiva per la University College London, cap de fisioteràpia al Circus Space de Londres durant 6 anys, cap de fisioteràpia de les cerimònies d'inauguració i clausura dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Londres i actual director de "Perform Health Ltd", una empresa que proporciona serveis de fisioteràpia i massatge esportiu al sector de les arts escèniques. L’acompanyarà Jeremy Unwin, amb 20 anys d’experiència en l'ensenyament de primers auxilis d'emergència en l’entorn d'arts marcials, gimnàstica i escalades, i metge de medicina d'urgències (industrials i ocupacionals), metge de capçalera i metge de medicina xinesa tradicional.

El curs té un preu de 50€ per socis de l’APCC i 60€ pels no socis.

L’oferta formativa d’aquest any en Formació de Formadors es completa amb tres cursos més. El primer és Pedagogia i didàctica aplicada al circ (25-26 d’abril), a càrrec de Patrick Pinchon, artista i mestre amb experiència amb alumnes des dels 3 anys fins a l’edat adulta, en l’àmbit escolar i extraescolar i formador de formadors de l’Associazione Giocolieri e Dintorni (G&D).
La segona proposta és Pedagogia i didàctica de l’acrobàcia (data a determinar), a càrrec d’Alberto Feliciate, exatleta i especialista d’acció, professor i actual membre de la Junta Directiva i de l’equip de Coordinació Pedagògica de l’Escola de Circ Rogelio Rivel i formador de formadors per associaions com l’AMZ (Saragossa), Donyet Ardit (Alacant), Flik flak (País Basc).
L’últim curs, que tindrà lloc l’últim trimestre de l’any, serà Didàctica dels equilibris sobre objectes, i anirà a càrrec d’Alvaro Guerrero, David Marfil “Txupi” i Joan Lluís Montero “Skate”, tots ells artistes i formadors de circ.


Els cursos monogràfics, adreçats a formadors, monitors, artistes i apassionats del circ, es faran en cap de setmana a La Central del Circ i l'APCC atorgarà certificats d'assistència als participants.


Cada monogràfic té un preu de 60 euros, 50 euros pels socis de l'APCC. El curs de Pedagogia i didàctica del circ té un preu de 80€, 70€ pels socis de l’APCC. El preu reduït s’aplica també als socis de l'Associació Gironina de Teatre (AGT) i els formadors de Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris i les escoles membres de l'Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET).


El programa ha estat elaborat per la Comissió de Formació de l’APCC.


Podeu descarregar-vos el programa del Curs Protocols bàsics de primers auxilis II aquí
I fer la inscripció aquí
 

El, curs Protocols bàsics de primers auxilis va tenir lloc el 2013 a La Central del Circ

Els cursos de formació de formadors de circ inclouran també didàctica i pedagogia, acrobàcia i equilibris sobre objectes

Compartiu aquesta notícia