Pallassos Sense Fronteres viatja a Sierra Leone per atendre a comunitats estigmatitzades degut a l'Èbola

Els artistes Jaume Mateu (Tortell Poltrona, actual President i fundador de Pallassos Sense Fronteres), Boris Ribas, Bet Berenguer i Antonio Correa, membres de l'històrica companyia catalana de circ Circ-Cric estan duent a terme, en col•laboració amb l'ONG Welthungerhilfe, una gira d'actuacions a Sierra Leone. La gira es durà a terme diferents regions del país i a diferents barris de la capital, Freetown, amb l'objectiu d'animar i dinamitzar a la infància en escoles, centres comunitaris i també en espais exteriors als barris. Amb aquestes accions es pretén animar a la infància a retornar a l'escola i a recuperar certes dinàmiques comunitàries, que s'han vist molt afectades per la por al contagi de la malaltia.

Context actual afectació Èbola a Sierra Leone (Situació a 11 de febrer de 2015)

Després de la forta caiguda en la incidència de casos a Sierra Leone des de desembre fins a finals de gener, la incidència s'ha estabilitzat. Es va informar d'un total de 76 casos a la setmana al 08 de febrer, una disminució dels 80 casos confirmats fins a la data en la setmana al 01 de febrer, però superior a la de 65 casos reportats a la setmana al 25 de gener. La transmissió segueix sent generalitzada, amb 7 districtes que informen de nous casos confirmats. Es va informar d'un total de 41 enterraments insegurs la setmana del 08 de febrer. La taxa de mortalitat entre els casos hospitalitzats (calculada a partir de tots els casos hospitalitzats confirmats i probables amb un resultat definitiu reportat) segueix sent alta, entre 53% i 60%.
 

Un equip de 4 artistes viatja del 12 al 26 de febrer de 2015 Sierra Leone per fer riure a milers de nens i nenes, i les seves famílies.

Compartiu aquesta notícia