El circ català, premiat a la Fira Feten de Gijón

Manolo Alcántara i Ytuquepintas, companyies de circ catalanes, han estat reconegudes als Premis FETEN 2015, els més importants de teatre familiar a nivell d’Espanya. 
El Premi FETEN 2015, per la seva originalitat, precisió i musicalitat se l’ha endut la companyia Ytuquepintas pel seu espectacle ‘Somnis de sorra’.
El Premi FETEN 2015 al Millor Espectacle NITS FETEN 2015 ha estat per a ‘Rudo’ de la companyia Manolo Alcántara.

En total, sis dels quinze premis i dues mencions de Feten han anat a companyies catalanes.
El Premi FETEN 2015, al millor espectacle de titelles, ha caigut en mans de la companyia Peus de Porc, pel seu espectacle ‘¡A comer!’ (‘A taula!’). S’ha atorgat una menció a la companyia Tutatis Produccions per l’espectacle de carrer ‘Óssos del Pirineu’.
El Premi FETEN 2015 a la Millor Direcció ha estat per Jokin Oregui i La Baldufa pel seu espectacle ‘Pinocchio, figlio di Geppetto’ de la Companyia de Comediants La Baldufa.
I el premi gros, el Premi FETEN 2015, ha guardonat la Companyia de Comediants La Baldufa per ‘Pinocchio, figlio di Geppetto’.
Aquests premis els ha concedit el jurat de la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas, FETEN 2015, integrat per Lola Lara (d’ASSITEJ España), Gonzalo Centeno (Gestor Cultural), Ángeles García (de la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública), Estrella García, (Programadora de l’espai escènic El Huerto) i Elena Reales que actua com a secretària del jurat.


El jurat que ha valorat les propostes de carrer i nit ha estat format per Maxi Rodriguez (Dramaturg i Directorde escena), Mauro Mendoza (Compañía teatral La Troupe i programador del Festival Puro Teatro de Mèxic) i Laura Iglesia Sant Martí (Escriptora iDirectora teatral).
 

Imatge dels Premiats

Manolo Alcantara i Borja Ytuquepintas són reconeguts a la Fira Europea de teatre per a Nens i Nenes, celebrada entre el 22 i el 27 de febrer

Compartiu aquesta notícia