L’Escola de Teatre i Circ d’Amposta celebrarà el Dia Mundial del Circ

L’ETCA, Escola de Teatre i Circ d’Amposta té ja enllestida la programació per a la commemoració del Dia Mundial del Teatre que se celebra el dia 27 de març, i per al Dia Mundial del Circ, el 18 d’abril. Amb aquestes dues activitats, que a Amposta es van celebrar per primer cop l’any 2014 gràcies a l’escola, la ciutat d’Amposta acollirà des de tallers oberts de circ fins a una masterclass sobre els bufons que impartirà l’actor Toni Albà.
Així, en el Dia Mundial del Teatre tindrà lloc a l’auditori de La Unió Filharmònica amb un acte institucional en el que Toni Albà serà l’encarregat de la lectura del manifest i després realitzarà la classe sobre els bufons.
Per al 18 d’abril en el Dia Mundial del Circ, l’escola sortirà al carrer amb el taller de circ obert a la plaça del Mercat, una activitat familiar d’acostament a les eines de l’art circense. La lectura del manifest anirà en aquesta ocasió a càrrec de la pallassa Pepa Plana.
Amb aquestes dues activitats centrals que ja es van consolidant en el calendari cultural d’Amposta, l’ETCA reforça la seva implicació amb la ciutat, una implicació a la que la regidora de cultura Mar Panisello ha volgut donar especial rellevància, ja que, segons ha assegurat “la col•laboració de l’Escola de Teatre i Circ amb cada nova activitat que se’ls proposa i la manera en com s’ha involucrat en la ciutat fa que sigui molt d’agrair la seva aportació a la nostra activitat cultural”.

Prop de 300 alumnes reben formació a l’ETCA
A banda de les activitats de març i abril, l’Escola de Teatre i Circ ha aprofitat per fer balanç dels dos primers anys de funcionament des de que es va instal•lar a la ciutat d’Amposta. En el curs passat, més de 400 alumnes van rebre formació a través de l’ETCA, ja fos en els cursos regulars o en els monogràfics, masterclass, tallers, tastets de circ o una altra modalitat de les que l’escola ofereix arreu de les Terres de l’Ebre.
En aquest curs s’han superat ja els 280 alumnes, dels quals un centenar formen part de la formació regular. Tal com ha explicat el director de l’escola, Jordi Príncep “en alguns moments veiem desbordades les previsions, vista la resposta que tenim, esperem superar els 350 alumnes durant tot aquest curs”, les xifres responen als quatre àmbits en els que es planteja la formació, que més enllà de l’àmbit estrictament artístic, també realitza formació en l’àmbit social i d’integració, l’educatiu i el de l’emprenedoria.
 

Compartiu aquesta notícia