L’APCC convoca els artistes interessats a fer Circ a la gorra a Barcelona en una prova pilot a la Ciutadella el 18 i 19 d’abril

L’APCC ha establert aquest darrer any converses amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB ), per tal que l’Ajuntament engegui una política poc intervencionista davant la possibilitat d’establir uns espais on passar la gorra fent espectacles de circ. Donat ja fa temps que aquesta és una reclamació d’un grapat d’artistes, la idea és que fer circ a la gorra a Barcelona sigui una activitat possible i poc problemàtica per a una tipologia d’espectacles concrets sense grans desplegaments tècnics i amb una mínima expressió administrativa,

A partir d’aquestes converses semblaria possible que s’obri el període d’estiu a aquesta possibilitat, sense descartar que al final es pugui desenvolupar l’activitat de Circ a la Gorra, amb tota normalitat i sense cap impediment, durant tot l’any.

Com que això és una cosa que s’ha d’anar madurant, l’APCC proposa fer una prova amb motiu del Dia Mundial del Circ, el cap de setmana del 18 i del 19 d’abril (des de les 12h fins les 20h, aproximadament), al Parc de la Ciutadella (l’espai indicat per l’ICUB).

Tots els artistes i companyies interessats a participar en aquesta prova pilot poden fer arribar la seva proposta fins del dimecres 1 d’abril a l’adreça gerent@apcc.cat.

Des de l’APCC es creu que hi ha lloc per a 8/10 propostes d’ artistes/companyies durant els dos dies que poden fer 5 o 6 passis cada artista/companyia , idealment amb una durada no superior als 20-25 minuts.

La tipologia d’espectacles que hi poden participar són amb necessitats de poca infraestructura, sense utilització d’elements del mobiliari urbà per necessitats tècniques, autosuficients tècnicament (so i aparells de circ) i amb el coneixement que l’única remuneració serà allò que els vianants estiguin disposats a donar.

Aquesta prova pilot està adreçada als socis de l'APCC però shi podrien incloure tambe propostes de no socis en funció de la disponibilitat,

En cas que hi hagi més propostes que les possibles per les necessitats de l’espai disponible, l’APCC farà un sorteig entre totes les propostes presentades.

Durant el dissabte del 18 al matí hi haurà l’acte unitari de celebració del Dia Mundial del Ciorc, organitzat per la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (la XECC), amb un taller de circ de descobriment i lleure per a nens i nenes, un entrenament obert de circ a professionals i estudiants coordinat per l’Escola Rogelio Rivel i altres espais de Circ de Catalunya, i la lectura del manifest reivindicatiu del Dia Mundial del Circ, a càrrec de Jorge Albuerne. La incorporació de la prova pilot dins d’aquell cap de setmana es considera també una manera de reivindicar la manca d’espais d’exhibició de circ.

L’APCC farà difusió dels actes programats aquell cap de setmana al sector, les administracions i els mitjans de comunicació.
 

Els interessats poden presentar les seves propostes fins a l’1 d’abril

Compartiu aquesta notícia