Nou curs de Pedagogia aplicada al circ nivell 2 amb Patrick Pinchon

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) organitza, de forma pionera a l’estat espanyol i des de 2010, cursos de formació de formadors de circ amb l’objectiu d’oferir eines que permetin millorar les competències dels formadors de circ i dels professionals de l’educació i el lleure.  La V edició del cicle ha començat aquest cap de setmana amb el curs Primers auxilis de circ II (preparació per a emergències i per a l'entrenament).
La propera proposta és Pedagogia aplicada al circ Nivell 2, a càrrec de Patrick Pinchon, artista i formador de circ a llars d'infants, primària, secundària, preparatòria, adult i col·lectius vulnerables. Pinchon ha desenvolupat la seva pròpia metodologia i ha impulsat i/o dirigit nombrosos projectes com les escoles Cirqu’en Cavale (França- FREC Grand Nord), l’Ecole de Cirque En Piste (Florència), Giocolieri e Dintorni (Roma) i la formació universitària en Arts del cirque a l’Universitat de Ciències Motrius Tor Vergata de Roma.
Aquesta formació ajudarà als alumnes a comparar les seves diferents pràctiques i sumar-les per enriquir la pràctica de cada un, i també per proposar situacions d'investigació per dur a terme noves possibilitats i crear nous exercicis.
Alguns dels temes que es tractaran l’organització de les sessions i els cursos, els passos d'aprenentatge, anàlisi de moviment, l'adaptació de l'activitat a les diferents tipologies d’alumnes possibles, tècniques de gestió del grup...

El curs, que està adreçat tant a formadors que ja van fer el curs Didàctica i pedagogia aplicada al circ en una ocasió anterior com pels que no,  té una durada de 16 hores i l’horari definitiu s’està tancant  El curs té un preu de 80€, 70€ pels socis de l’APCC. El preu reduït s’aplica també als socis de l'Associació Gironina de Teatre (AGT) i els formadors de Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris i les escoles membres de l'Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET).


L’oferta formativa d’aquest any en Formació de Formadors es completa amb dos cursos més. Pedagogia i didàctica de l’acrobàcia (17-18 d’octubre), a càrrec d’Alberto Feliciate, exatleta i especialista d’acció, professor i actual membre de la Junta Directiva i de l’equip de Coordinació Pedagògica de l’Escola de Circ Rogelio Rivel i formador de formadors per associaions com l’AMZ (Saragossa), Donyet Ardit (Alacant), Flik flak (País Basc). L’últim curs, que tindrà lloc l’últim trimestre de l’any, serà Didàctica dels equilibris sobre objectes, i anirà a càrrec d’Alvaro Guerrero, David Marfil “Txupi” i Joan Lluís Montero “Skate”, tots ells artistes i formadors de circ.


Els dos cursos restants tenen un preu de 50€ per socis de l’APCC 8i preus reduïts) i 60€ pels no socis.
 

El programa ha estat elaborat per la Comissió de Formació de l’APCC.
 

Podeu fer la inscripció aquí
 
 

El 2012 Patrick Pinchon va impartir un curs sobre Didàctica aplicada al circ a nivell bàsic

El curs tindrà lloc el cap de setmana del 25 i 26 d’abril a La Central del Circ

Compartiu aquesta notícia