El Buuuf!!!, Festival de Pallassos i Bufons 'a la gorra' arriba a Alcoletge aquest cap de setmana

El cap de setmana del 24 al 26 d’abril es celebrarà el Buuuf!!! als carrers i les places del municipi d’Alcoletge. L’ajuntament i els organitzadors del festival, es van posar en contacte un cop va finalitzar l’edició del 2014 a la Zona Alta de Lleida, per poder gaudir de l’ànima del festival en aquest municipi de la comarca del Segrià.
De la mà del pallasso i bufó Magí Valls, acompanyat de Xavier Pla, i el regidor de l’àrea de festes, esports i joventut d’Alcoletge, Xavier Iglesias, s’ha dissenyat aquest nova edició del festival, recollint la voluntat de fer present i palès els pallassos i bufons, com la resta de les anteriors edicions, i sumant-li diferents activitats amb la voluntat de fer créixer aquesta iniciativa que naixia del mateix Magí Valls el 2002. Així doncs, aquests anys, hem pogut gaudir de noms com May Gorostiaga, Pepe Viyuela, Pepa Plana, Germans Toto, Carlo Mo, Àlex Navarro, Monti, Sandro Roque, la Troupe de pallassos del Circ Raluy, Mag Nani, Claret Papiol, Ferran Aixalà, El Sobrino del Diablo, Anna Montserrat, Lo Pallasso Didí o El Gran Rufus.
La principal novetat d’aquesta edició del Buuuf!!!, ha estat vincular-se al municipi de Lleida (Alcoletge), cercant la col•laboració i implicació dels seus veïns, comerciants, empresaris, en la producció i realització del festival. S’ha ampliat la durada del festival d’1 a 3 dies. Així mateix també s’ha ampliat la programació, reunint un total de 10 artistes (locals, catalans i nacionals) que actuaran dos cops, en algun dels quatre espais de representació del festival, i ho faran alternativament durant les 3 jornades, amb un total de vint actuacions en total. D’aquesta manera, tothom que ho desitgi podrà veure totes els espectacles, que seran gratuïts i on es passarà la gorra, un dels signes d’identitat del festival. A aquestes actuacions s’ha de sumar l’espectacle inaugural del divendres nit.
Els 10 artistes que formen part d’aquesta edició són: Cia. Filigranes, Jean Philippe Kikolas, Anna Montserrat, Cia. Paiaios, Mag Nani, Jam, El Gran Rufus, Txus Blues&José Bluefingers, Carlo Mô&Mr.Di i Martademarte.

Programació
Obriran el festival de manera simultània, les cies. Filigranes i Jean Philippe Kikolas a les 19:00h a la pl. Països Catalans i al c. Nou. Seguidament l’espectacle inaugural a les 23:00h al Poliesportiu, amb Moncho Borrajo. Prèviament podrem gaudir de la presentació del Taller de Pallassos i Bufons que s’ha realitzat a Alcoletge durant el mes de març/abril amb la participació del grup de joves d’Alcoletge.
Dissabte obren la jornada de representacions, Anna Montserrat i la cia. Paiaios, a les 11:30h, aquest cop a l’Amfiteatre del Tossal dels Morts i al c. Nou, simultàniament. Els seguiran Mag Nani i Jam tots dos a les 13:00h. A la tarda ja, podrem tornar a veure les quatre companyies del matí més El Gran Rufus (19:00h pl. Països Catalans i 23:00h c. Nou) i Txus Blues&JoseBluefingers (19:00h c. Nou i 23:00h pl. Països Catalans).
Per acabar les nits de divendres i de dissabte a partir de les 00:00h al Bar del Casal d’Avis, es podrà gaudir d’una sessió musical amb el DJ Buuuf!!!.
Diumenge, serà el torn de Carlo Mô&Mr. Di i de Martademarte que actuaran dos cops (11:30h i 13:00h) a l’Amfiteatre i al c.Nou, respectivament.

Acompanyant les actuacions s’han programat diferents activitats paral•leles com per exemple: el Vídeopallasso (un espai per poder gaudir de diferents números de pallassos i bufons que es passaran en vídeo) i un Mercat firaire, oberts de 18:00h a 21:00h divendres, de 10:00h a 22:00h, dissabte i de 10:00h a 14:00h, diumenge.

També trobareu punts d’informació i punts de venda de marxandatge del festival: samarretes, xapes i nassos de pallasso. L’organització, no descarta poder anunciar properament alguna activitat més sorpresa més els propers dies.
Un festival de tots i per a tots, entranyable i familiar, conduït pels organitzadors, l’Ajuntament d’Alcoletge i una trentena de persones i veïns, que han cedit el seu temps, ganes, il•lusió, treball i/o material per fer possible aquesta festa entorn als ‘Pallassos i Bufons’.
 

NOTA DE PREMSA DEL FESTIVAL

Compartiu aquesta notícia