‘El Circ de Valls’ torna a obrir portes amb set nous espectacles

Set espectacles de circ i pallassos centraran la temporada d’‘El Circ de Valls’ que, per quart any consecutiu, organitza la companyia Passabarret a la seva pròpia vela de circ. ‘El Circ de Valls’ és l’única programació de circ estable de la província de Tarragona, i es realitza cada primavera als jardins de Casa Fèlix, a Valls, amb espectacles familiars de diferents disciplines circenses. Si bé l’any passat el cap de cartell va ser l’irreverent Leo Bassi, enguany serà el torn del televisiu Pepe Viyuela, un clàssic al món dels pallassos que aterrarà a Valls el dia 9 de maig amb el seu espectacle unipersonal ‘Encerrona’.

Pepe Viyuela és, sens dubte, la cara coneguda de la programació 2015 de circ a la capital de l’Alt Camp. “Buscàvem una cara coneguda i un referent, i en Pepe reunia tots els ingredients, doncs tot i que és molt conegut per la seva faceta d’humorista o actor de cinema i televisió, no massa gent sap que és un pallasso extraordinari”, comenta David Sancho, membre de Cia. Passabarret i responsable de la programació. Viyuela ha aconseguit, amb els anys, ser conegut per diferents generacions, despuntant a programes com “Un, dos, tres” i posteriorment com a protagonista de la pel•lícula “Mortadelo y Filemón” o a la coneguda sèrie de televisió “Aïda”.

Oferirà el seu espectacle a la carpa de circ, un espai on no és habitual trobar-lo i que, de retruc, servirà per veure’l d’una manera excepcional, gràcies a la intimitat i proximitat de la carpa dels vallencs, que té un aforament limitadíssim. Serà el dissabte dia 9 de maig a les 21.00 hores, amb un preu de 12€ (anticipada) o 15 euros (a taquilla). Es poden comprar entrades al portal d’internet Ticketea o presencialment a La Circoteca, Casa Fèlix o les taquilles del Teatre Principal de Valls o també al Casal Despertaferro de Reus.

Conveni amb l’Ajuntament de Valls

Per primer any, aquesta activitat tindrà el suport de l’Ajuntament de Valls, que ha signat un conveni de col•laboració amb la companyia vallenca per tal de poder recolzar aquest i altres projectes que ofereix Cia. Passabarret durant l’any. “El Circ de Valls” és una oferta extra de l’agenda cultural de Valls i la província de Tarragona, i a més ha servit per activar l’activitat circense a la demarcació, i amb aquest nou conveni, l’Ajuntament de Valls pretén ajudar a “promoure les arts circenses, difondre el seu coneixement, i vetllar pel seu reconeixement públic, per la seva bona imatge i per la seva pervivència”. “Que Valls hagi fet aquest pas és significatiu doncs nosaltres, com a empresa cultural, sabem que el circ encara no té el reconeixement que tenen altres arts. Projectes nacionals com les Ciutats Amigues del Circ o el Pla Integral del Circ de Catalunya no han tingut pràcticament suport del gruix d’Ajuntaments catalans, i Valls amb aquest pas dóna exemple i valora la feina que havíem fet fins ara, sempre a risc total i sense cap suport extern”, explica David Sancho. A més, aquest conveni permet integrar aquesta programació primaveral de circ a la marca “Teatres de Valls”, fet que ajuda a la seva millor comunicació i difusió.

A diferència de l’espectacle de Viyuela, que és especial, la resta de programació es realitzarà com sempre tots els diumenges a la vela de circ, a les 18.00 hores i amb un preu unitari i rebaixat de cinc euros per persona. Hi desfilaran sis companyies diferents, començant amb l’espectacle estrella de Cia. Passabarret, “Tandarica Circus” el dia 3 de maig.

El dia 10 de maig serà el torn del pallasso argentí Fer Catastrofer, amb el seu espectacle “Punch!”, que recrea un combat de boxa amb el públic. Aquest espectacle va ser un dels grans triomfadors de les sessions de pallassos de la Festa Major de Santa Tecla 2014. El 17 de maig, i també des d’Argentina, arriba la companyia ES, que presenta l’espectacle unipersonal “IN”, de clown i manipulació d’objectes a càrrec d’Emiliano Sánchez. El sevillà Dani Foncu oferirà alguns dels seus números més còmics el dia 24 de maig, en un petit cabaret en què compartirà escenari amb alguns dels membres de Cia. Passabarret. El malabarista José Luis Pérez Naranjo, Akirachán, arriba amb “Traigo de todo” el dia 31 de maig. I finalment tancaran la programació la companyia de Reus Circumbilics, amb el seu espectacle “Fly Brothers”.
 

La carpa de companyia Passabarret acull la quarta edició de maig a juny, i Pepe Viyuela n’és el cap de cartell

Compartiu aquesta notícia