El 30 de maig, 4a edició de la Fira del Clown de Vilanova de la Muga

El proper dissabte 30 de maig es durà a terme la 4a edició de la FIRA DEL CLOWN a Vilanova de la Muga. Un festival de pallassos, pallasses, música, circ i teatre que omplirà els carrers de la vila. Aquest festival va néixer amb la voluntat d'oferir una programació diversa, engrescadora i atractiva per a tots els públics i edats.
Enguany la fira homenatjarà a Pallassos Sense Fronteres, entitat que serà guardonada amb el Guardó Pallasso de l'Any 2015.
En el decurs del dia s'oferiran diferents tipus d'espectacles i tallers, tots ells relacionats amb el món del clown i les arts circenses. Hi haurà més d’una quinzena d’actuacions distribuïdes en quatre escenaris on hi podreu trobar les darreres creacions de companyies i actors de clown de gran renom,  com la Cia. Patawa, Miquelet Pallasso, Cirquet Confetti i la Cia. Los Herrerita.
Durant la jornada també participaran tres reconeguts pallassos, que formen part, dels més d’un centenar de de Pallassos voluntaris, de Pallassos Sense Fronteres: Lo Didi, que dirigeix la companyia lleidatana Los Perlas, que ens presentarà el seu últim espectacle Pallassejant Clàssics, el reconegut pallasso i presentador
Sabanni, i el pallasso burgalès Javier Ariza. Tots tres han recorregut part del món amb expedicions de Pallassos Sense Fronteres, portant somriures en mig de conflictes.
La reconeguda companyia circense Los Herrerita, oferirà dos propostes engrescadores, la primera, un taller de circ de gran format, amb tots els petits detalls que simularan l'arribada d'un circ de debò a Vilanova de la Muga, on els més menuts hi podran trobar: equilibris, plats xinesos, hulas, rulos xanques, bola d'equilibris, circuits, cable, minibicicletes de clown, i la segona, s'anomena The Flamingos, un espectacle de circ per a tota la família on els malabars, l´humor i els monocicles són les eines dels artistes per ficar-se el públic a la butxaca.
També trobarem propostes d’espectacles itinerants de mà dels pallassos i  ompanyies Cirquet Confettí, Cia. Patawa, Sabanni i Mon Art.
Encara que popularment el clown continua relacionat amb el circ, podem dir que fa temps que l'ha abandonat., s'ha tret el maquillatge , els grans pantalons , les sabates deformes... , fins i tot ha deixat també el seu nas vermell, per això l’escola de teatre Mon Art, ens proposa el seu Taller de Clown (5€), que tindrà lloc
durant el mati i, que ens farà reflexionar sobre la nostra imbecil·litat i l'expressió del propi ridícul, enriquint no només el treball de l'actor creatiu sinó també la nostra personalitat.
El reconeixement del Guardó de Pallasso de l’any 2015 serà per a Pallassos Sense Fronteres, en reconeixement a la seva missió de millorar la situació emocional de la infància que pateixen les conseqüències de les guerres , els desastres naturals i situacions de pobresa i exclusió mitjançant espectacles còmics realitzats per diversos pallassos i pallasses.


Pallassos Sense Fronteres va ser fundada el 1993 per Tortell Poltrona, guardonat l’any 2013 amb el Premi Nacional de Circ, i des de llavors, ha realitzat més de 10.000 actuacions de circ i pallassos en més d’un centenar de països.
El Pallasso de l’Any és un guardó que premia iniciatives, projectes, activitats i professionals que destaquin per la seva importància, trajectòria o repercussió en el món del pallasso i/o en la Fira del Clown de Vilanova de la Muga. Anteriorment han estat guardonats amb aquest premi el pallasso Claret Papiol (2012), la pallassa Pepa Plana (2013), i a títol pòstum Joan Montanyes “Monti (2014).

Per segon any consecutiu podrem gaudir de la Cursa de Sabatots ““Memorial Joan Montanyes”, en què pallassos i pallasses d’arreu correran amb les mítiques sabates que els caracteritzen i amb dues úniques finalitats; homenatjar al Pallasso Monti i, arribar a la meta sense fer el ridícul!

Informació, reserves i Venda d’Entrades:
Centre Cultural Sant Domènec. Peralada. 972.53.88.40

Nota de premsa de la Fira

Vilanova de la Muga, es prepara per riure i gaudir de la 4a edició de la Fira de Pallassos, que enguany homenatjarà a Pallassos Sense Fronteres amb el Guardó Pallasso de l’Any 2015

Compartiu aquesta notícia