Dansa, circ i música a l'onzena edició del festival Per Amor a l'Hart

Els dies 2, 3 i 4 de juliol tindrà lloc la onzena edició de PER AMOR A L’HART, Festival d'Arts de Carrer de L'Hospitalet, una data destacada a l'agenda cultural de la ciutat i de les arts escèniques del país.

El Festival forma part de la recent constituïda Plataforma D'Arts de Carrer, que agrupa els principals esdeveniments d'arts de carrer de Catalunya. Donar una major visibilitat de la seva activitat escènica, projectar la seva diversitat, protegir els valors socials de les arts de carrer (com ara la democratització cultural, la cohesió social o l'esperit crític entre la ciutadania), enfortir la seva interlocució amb les administracions públiques i afavorir la mobilitat i la coproducció de nous espectacles, són els objectius de La Plataforma.
 

PER AMOR A L’HART va nèixer amb una clara voluntat d'apropar la cultura a la ciutadania i ara ja forma part, no només de l'agenda de la ciutat, sinó dels artistes i creadors que any rere any presenten les seves creacions i il•lusions en forma d'espectacle.

DANSA, CIRC I MÚSICA OMPLIRAN LA XI EDICIÓ DE PER AMOR A L’HART

Els propers 2, 3 i 4 de juliol a partir de les 19h, la Rambla de la Marina i a la Plaça de l’Ajuntament acolliran una programació carregada de qualitat i d’alt nivell artístic. És la voluntat de Bipol•art continuar treballant per una cultura de base, de proximitat, que connecti ciutadania i creadors.
Les companyies que es presenten en aquesta edició del festival són companyies de renom que arriben d’arreu del país i de l’estranger.
En aquesta edició la presentació de les actuacions anirà a càrrec de Rafa Espada, el Flaco! Actor, pallasso, artista de circ, exfutbolista, ex venedor d'entrades de piscina, ex politoxicòman.
Després de moltes teràpies i intents de tractament de la seva esquizofrènia, per fi, troba en el teatre el millor camí per la seva recuperació. Des d'aquest moment comença a fer de presentador d'esdeveniments, director de teatre, punxa discos, bateria, mini monologuista i qualsevol cosa per deixar sortir els seus altres jos.

LES ACTUACIONS DE CIRC I CLOWN ens arriben de la mà de companyies nacionals i internacionals.

Dijous podrem gaudir de la transgressora actuació de DEFRACTO, una jove companyia de circ contemporani francès. La seva ambició és desenvolupar un llenguatge corporal i malabarístic. Entenen els malabars com una disciplina gràfica i rítmica. El seu objectiu es la creació d’impressions visuals, punts gràfics abstractes i línies per construir un univers animat i sensible. El cos es considera un objecte en si mateix.

“Flaque” és una peça malabarística, per la nit o per la matinada, feta per representar-la no importa on. Amb l’ajuda dels malabars es cerca situacions que es puguin transgredir. Les regles només estan per trencar-les. Es tracta en definitiva de portar al públic a la transgressió, a un univers propi construit per DEFRACTO.

Dijous també serà el moment de veure l’actuació de Michël Gueulete, GROMIC , originari de Brussel.les, que va començar la seva carrera d’actor dins de la màgia i el teatre d’improvisació abans d’explorar el món del pallasso. Gromic actua per portar la felicitat a tots el públics, de totes les edats i cultures i ha trobat un personatge commovedor que ha treballat per tota Europa. Amb l’espectacle The Magomic Show el públic es retrobarà amb el món de la simplicitat màgica. Gaudirà com un nen i es deixarà seduir amb la sorprenent poesia de la comèdia visual. Gromic transporta al públic a l’edat de l’al•legria i la fascinació.

Divendres farà la seva aparició la companyia VAIVÉN CIRCO, que neix l’any 2008 de la unió de Raquel Pretel i Miguel Moreno (Bolo) durant la seva coincidència a una producció de la Companyia Comediants.
“Do Not Disturb (No Molestar)” és la creació que ens presenta Vaivén Circo a Per Amor a L’Hart. L’espectacle engrana les disciplines de circ amb tota naturalitat, i a una escena purament coreogràfica se li suma per sorpresa el gir tècnic més complexe.
L’espectacle passa per davant del nostre ulls en un sospir, gràcies a la suma explosiva d’un repartiment compenetrat i tot això sota la batuta de Rosa Díaz, directora de l’espectacle, que ha sabut incorporar emotivitat, expressió dramàtica i un ritme escènic fantàstic.
“Do Not Disturb (No Molestar)” s’ha representat per tot el món destacant: França, Catalunya, Espanya, Marroc,… fins i tot al Japó.

Divendres també arriba CIRC PISTOLET, creada per Enric Petit i Rat Serra l’agost de 2008. Al maig del 2009 presenten “Sobre Rodes” al Festival Trapezi Vilanova i amb aquest espectacle realitzen més d’un centenar d’actuacions a Catalunya, França i Espanya.
A l’any 2010, sorgeix a Tub d’Assaig 7’70 (Terrassa) un col•lectiu acrobàtic de quatre persones, fruit del retrobament de Circ Pistolet amb Albert Ubach i Tomàs Cardús. D’aquesta unió neix la idea de generar un nou projecte artístic en col.lectiu.

El punt de trobada de Circ Pistolet són els equilibris acrobàtics en col•lectiu, juntament amb les tècniques pròpies de cada artista (cèrcol aeri, diàbolos, verticals, quadrant rus i equilibris acrobàtics mà a mà).
Cabaret Pistolet, segons Marcel Barrera, periodista i crític de circ, “és de lo millor quehe vist en molt de temps per part d’una companyia formada íntegrament per artistes catalans i significa un pas de gegant pel circ català”.
Circ Pistolet va guanyar el premi Zirkolika 2014 al millor espectacle de circ.

El dissabte i com a colofó del Festival, torna una nova edició de CABARET DE CIRC, un espectacle de circ efímer i de creació pròpia del Festival. Cabaret de circ té una durada de 70 minuts i en ell es fonen números de circ de diverses disciplines: verticals, malabars, contorsió, equilibris sobre rul•los, roda cyr, humor, música…, tot això amenitzat amb un presentador de luxe: Marcel Escolano i la música en viu de l'Always Drinkin' fanfarria catalana reconeguda internacionalment i més enllà.

David Vento, artista madrileny, ens presenta un número de roda cyr sorprenent i elegant, de gran qualitat artística i una posada en escena acurada.

Luis “Toto” Niño és un artista xilè de gran trajectòria i malabarista excel•lent. La seva categoria l’ha dut a actuar a escenaris d’arreu del món. Elèctric i trepidant amb combinacions malabars inversemblants.

Nikolay Nosenko, artista rus que ens porta un número d’equilibris sobre rul•los impressionant i d’una qualitat pròpia de l’escola de circ russa. Un número que ens deixarà bocabadats.

Manel Roses, artista català i component de la Companyia Els Balagans, que ens ofereix un número de verticals sobre escala de gran qualitat tècnica, on la tendresa i l’univers personals de l’artista es fonen en una simbiosi perfecta.

Afrikan Power, duet africà, que ens presenta un número de contorsió i verticals sobre un aparell de circ construït especialment per l’espectacle. Evolucions artístiques increïbles entre una parella d’artistes que commou en escena.

Cia. Cirkonita, Álvarito i Sr.Barroso, mossos de pista i artistes. Aquest parell d’entremaliats ens ajudaran a filar els números un rere l’altre, retiraran els aparells on posaran la seva energia i bon humor durant tot el Cabaret.

Always Drinkin' Marching Band. Fanfarria musical de l'escena catalana i internacional. Faran les delícies dels espectadors amb la seva simpatia i humor, a més d'acompanyar musicalment al mestre de cerimònies i els números de circ.

El Cabaret de Circ de Per Amor a L’Hart reuneix un repartiment d’artistes internacionals en un espectacle únic. Aquest és, sens dubte, un dels moments més esperats de tot el festival per part del públic, que omple graderies, platea i voltants de l’escenari. Sota la coordinació inestimable de Joselito, el de la voz de oro, director artístic del Festival.

I també dissabte hi actuarà la companyia PASSABARRET. Fundada l’any 1995 a Valls (Tarragona), amb artistes de carrer que decideixen ordenar i posar en escena números elaborats, Passabarret comença el seu recorregut artístic per tot el país presentant espectacles de tot tipus i per a tot tipus de públic: tallers de circ, animacions infantils, espectacles de foc, espectacles per adults i cercaviles.
“Tandarica Orkestar” (2004) és l’espectacle amb el que giren per tota la península i els porta a actuar a Mónaco, París o Cuba, al costat de les fanfàrries internacionals com Fanfare Ciocarlia o Emir Kusturica.

“Tandarica Circus”, aquesta troupe d’artistes fa molts anys que recorre el món oferint el seu excèntric espectacle circense, amb un regust clàssic, zingar i farcit d’elements sorpresa. Per això es desplacen amb el seu cotxe, que es converteix en l’escenari de les seves bogeries a cadascú dels pobles en els que hi posen el peu. Ells saben que el públic espera molt d’ells i surten a matar, amb el seu espectacle de circ, que és el que ells saben fer… o això diuen, vaja.

Un total de 24 grups arriben el 2, 3 i 4 de juliol al centre de la ciutat per oferir una programació diferent, diversa i de qualitat que permetrà als ciutadans i ciutadanes viure a peu de carrer la vitalitat i l’emergència de la creació contemporània.

Bipol∙art és una associació cultural que neix a l’Hospitalet el gener del 2005 amb la intenció de ser un punt de trobada entre artistes, gestors culturals, institucions i públic.

 

tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 de juliol a L'Hospitalet

Compartiu aquesta notícia