Dues companyies de circ catalanes participen al Greenwich and Docklands International Festival

Cinc companyies catalanes d’arts escèniques participaran, amb el suport del Departament de Cultura, en la trobada de programadors internacionals GDIF 2015 Showcase, que té lloc en el marc del festival d’arts de carrer Greenwich and Docklands International Festival (GDIF). Aquest festival, que es celebra a Londres del 26 de juny al 5 de juliol, és un esdeveniment internacional de referència en les arts escèniques de carrer.

Les companyies que participen en la trobada són: Leandre, Cia Vero Cendoya, En diciembre, Marga Socias i Carla Rovira. Les cinc presentaran els seus projectes davant de més d’un centenar de programadors internacionals per tal d’incrementar el nombre de contractacions, principalment a festivals del Regne Unit, i trobar socis coproductors per als seus projectes. El Departament de Cultura els dóna suport mitjançant la cobertura i coordinació de la seva participació al festival (despeses de desplaçament i allotjament i difusió de la seva presència a l’esdeveniment). D’altra banda, L’Antic Teatre, La maleta dels espectacles i l’empresa de management Fani Benages Arts Escèniques, també participaran en la trobada professional.

La companyies catalanes han estat seleccionades pel director artístic de GDIF i codirector de la Cerimònia inaugural dels Jocs Paralímpics Londres 2012, Bradley Hemmings, i el director artístic de Fira Tàrrega, Jordi Duran. Fira Tàrrega també presentarà a Londres el Programa de suport a la creació i el Màster de creació en arts de carrer, una iniciativa pionera en el camp de la producció d’espectacles outdoors, amb alumnat i professorat internacional.

El GDIF comptarà, a més, amb dues produccions catalanes a la seva programació: Toc de fusta, amb els jocs interactius Friends of Crusoe; i Brodas Bros, que actuaran a Dancing City, la secció del festival dedicada a la dansa al carrer. Brodas Bros és una de les companyies que va presentar el seu projecte a l’edició 2012 del GDIF i que ara retorna a Londres per actuar-hi.

Les companyies Insectotròpics i Colabse també actuen aquest juny en altres indrets de la ciutat de Londres després d'haver participat a la trobada internacional del GDIF el 2013 i 2014, respectivament.

Enguany és la quarta edició que el Departament de Cultura col·labora amb el GDIF. En total 27 companyies catalanes hauran presentat les seves produccions en aquest espai professional.

En diciembre es presnetarà als programadors internacionals

Leandre i En diciembre presentaran els seus projectes davant més d’un centenar de programadors internacionals

Compartiu aquesta notícia