Ajuntament, Tub d’Assaig 7.70, i Centre Cultural portaran el circ a la ciutat

L’Ajuntament, l’Associació Tub d’Assaig 7,70” i el Centre Cultural signen un conveni per potenciar l’expansió del circ a la ciutat, amb una creixent presència als seus carrers i barris. L’acord s’emmarca en el programa “Cultura al territori”, que busca la descentralització de l’oferta cultural, i es revisarà i renovarà anualment. Els tres agents, que ja han fet de Terrassa una potència i un referent en l’àmbit del circ, han plasmat en l’acord allò que ja s’està fent a la ciutat, amb el compromís de fer un pas endavant i anar més enllà. El regidor de Cultura, Jordi Flores, afirma que “la voluntat d’aquest acord és definir quin és el paper de cada una de les parts implicades en el desenvolupament del circ a la ciutat de Terrassa. També establir principis bàsics de col•laboració que permetin fer de Terrassa una ciutat de referència en aquest àmbit”.

Tub d’Assaig 7,70” posa l’accent en la magnitud del projecte, que se suma al conveni pel qual el consistori li acaba de cedir un espai a l’antiga Fàbrica AEG. Segons el seu president, Albert Ubach, “estem a punt d’obrir les portes d’un projecte molt potent a nivell nacional, estatal i amb ambicions de que sigui europeu. Per tant és quelcom que nosaltres podem tirar endavant, però gràcies a aquesta unió ho podrem fer amb més força i amb més claredat”.

L’objectiu és incrementar la seva presència en els actes de ciutat, com una major presència a la Festa Major, i un lloc a la Fira Modernista, el Festival de Jazz, o el Saló Juguem, entre d’altres. Josep Forn, director Centre Cultural, explica que “la voluntat és sortir, anar portes enllà dels dos equipaments per aconseguir fer molt més popular el circ. Però ja és un espectacle popular, amb un llenguatge molt internacional, sinó des del punt de vista que la gent s’atreveixi a donar un pas endavant. S’atreveixi a practicar-ho”. Els tres agents implicats sumen l’any 2015 un pressupost de 214.000 euros dedicats a activitats relacionades amb el circ.

Acord per potenciar l’expansió del circ. L’objectiu és introduir-lo en els principals actes de ciutat, amb major presència a la Festa Major, o un lloc a la Fira Modernista, o el Festival de Jazz, entre d’altres

Compartiu aquesta notícia