L'APCC convida els socis a tornar a difondre el manifest El sector del circ reivindica més suport i estabilitat

El circ català és exemple de qualitat i un motor artístic, econòmic i social amb 90 companyies, 600 professionals, unes 3000 actuacions a l’any i una facturació de 5 milions d’euros l’any. Tot i així, encara està lluny de tenir al mateix nivell de reconeixement que les altres arts escèniques.

L'any passat l'APCC va elaborar i difondre un manifest per denunciar que els compromisos dels Plans Integral no s'han acomplert, i per demanar contundentment una programació estable en les grans ciutats, un circuit coherent per al territori i un suport més estable a les companyies, la creació, la formació i la comunicació del circ.

Després de fer una consulta als socis, i rebre una majoria de respostes favorables, l'APCC reimpulsa el manifest. L'APCC agraeix les consideracions expressades pels socis i anima a les companyies i artistes que no comparteixin el punt de vista del manifest a fer difusió dels seus iobjectius de la manera que considerin més adequada.Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

L’APCC convida a totes les companyies de circ de Catalunya a afegir-se a aquesta denúncia tot fent públic el manifest enregistrat abans de les seves actuacions. L’APCC demana així als espectadors que donin suport a la reivindicació del sector, tot recordant que la política cultural no pot ser de qualitat si no tracta amb dignitat als seus actors.

Podeu descarregar-vos aquí el manifest en format àudio

El manfiest es pot llegir aquí

Les dades que donen base al manifest es poden llegir en aquest quadre resum

Compartiu aquesta notícia