Una vintena de professors d’educació física s’han format en circ aquest estiu

“El circ va a l’escola i l’institut” és el nom del curs que aquest mes de juliol han seguit una vintena de professionals i estudiants d’educació física, dins de l’oferta dels Cursos d’estiu de l’INEFC Barcelona. El curs, de 10h, ha tingut com a professors Luis Pomar, Sònia Ganza, Anna Montserrat., Merche Ochoa i Pep Invernó.


La proposta és una introducció al món del circ, mitjançant un primer apropament a algunes de les seves disciplines, amb l’objectiu de descobrir que, més enllà dels beneficis físics evidents, el circ també aporta eines pedagògiques per desenvolupar la creativitat, permet transmetre valors com la responsabilitat, el treball en grup i l’esforç personal, però també l’acceptació de la diferència, la superació del “fracàs”, poder acceptar les pròpies limitacions i treure’n partit. En definitiva, tot un seguit de valors que ajuden al creixement de l’alumne, i sempre, des de la vessant més lúdica.


El curs consta de sessions pràctiques de tècniques circenses, equilibris acrobàtics, trapezi fix i teles, malabars i tècniques de clown. La proposta també ofereix nocions una mostra de de com aplicar aquests recursos pedagògics dins del programa escolar a partir de l’experiència duta a terme per l’IES Narcís Monturiol de Figueres, un referent en aquest camp.


El curs ha estat impulsat per la Comissió de Formació de l’APCC, arran de la la iniciativa de la doctora Mercè Mateu, professora titular de l’INEFC, llicenciada en Ciències de l’Educació i Direcció Escènica.


L’APCC continuarà treballant en elaborar propostes que ajudin a ampliar la presència del circ dins de l’educació i els seus professionals.
 

Programes dels cursos d'estiu

El curs, ofertat per l’INEFC, ha estat impulsat per la Comissió de Formació de l’APCC i la doctora Mercè Mateu

Compartiu aquesta notícia