Noves incorporacions al diccionari de circ del TERMCAT

Amb motiu de FiraTàrrega el TERMCAT actualitza el Diccionari de circ, en curs d’elaboració, amb la incorporació de nous termes procedents de les àrees temàtiques d’espectacle (i les subàrees de creació i posada en escena, i interpretació), espai escènic (i les subàrees de circ, escenari a la italiana, carrer) i gestió empresarial.
 

El TERMCAT amplia, així, la selecció de termes del diccionari en línia, publicat el 2013, que recollia termes pertanyents a les especialitats circenses d’acrobàcia, aeris i equilibrisme. Alguns dels termes consultables amb la nova actualització del diccionari són, per exemple, mosso de pista, posada en pista, pantomima, violí, aforar, artista de carrer o obrir plaça.


Per a l’elaboració del diccionari en línia s’ha tingut el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col•laboració de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya. El Diccionari de circ s’actualitza progressivament a mesura que s’avança en el contingut de les diverses àrees temàtiques del diccionari. D’aquesta manera, el TERMCAT vol fomentar la integració de la terminologia del circ en tots els sectors que en són usuaris.


El Diccionari de circ forma part de la col•lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix més de 90 repertoris terminològics especialitzats.
 

El diccionari en línia ara inclou termes com posada en pista o pantomima

Compartiu aquesta notícia