La Unión de Profesionales y Amigos de las Artes Circenses, Premio Nacional de Circo 2015

La Unión de Professionales y Amigos de las Artes Circenses ha rebut el Premi Nacional de Circ 2015 per part del ministeri d'Educació, Cultura i Esport, dotat amb 30.000 euros. El jurat ha valorat la que aquesta entitat "propicia la trobada entre la professió d'ahir, d'avui i de sempre, els premis que atorga a les més consolidades trajectòries en el món del circ i per la voluntat de diàleg entre les direrents realitats del circ i les institucions".

L'entitat guanyadora del Premio Nacional de Circo 2015 és una associació nacional sense ànim de lucre que neix el 2004 per iniciativa de professionals del circ i amants d'aquesta arts escènica a Espanya, amb l'objectiu de dignificar i reconèixer aquest sector. Està formada per més de 300 membres que treballen per unir les diferents sensibilitats del món del circ.

El jurats dels premi està presidit per la directora general del Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM), Montserrat Iglesias, i té la subdirectora general de Teatro del INAEM, Cristina Santolaria, de vicepresidenta. Els membres del jurat són Antonio Álvarez, proposat pel Club de Payasos; Gonzalo Andino; Manuel Rafael González; Pilar Moreno, proposada per la Secretaría de Estado de Servicios Sociales e Igualdad; Elena Ros; Jesús César Silva («Suso»), i María Mercedes Ochoa («Merche Ochoa») (Premio Nacional de Circo 2014).

El jurat ha valorat que "propicia la trobada entre la professió d'ahir, d'avui i de sempre"

Compartiu aquesta notícia