Comencen amb bons resultats els intercanvis entre artistes i espectadors organitzats per l’APCC

El projecte Cara a Cara ja ha començat amb bons resultats i molt bones opinions per part dels participants, espectadors i artistes, que han assistit a espectacles de circ per després mantenir una xerrada postfunció i intercanviar opinions. Tots dos tipus de públic han valorat molt positivament el fet de poder conèixer les opinions de l’altra persona, perquè els han aportat una nova mirada respecte l’espectacle en qüestió i sobre el circ en general.

Els espectacles han estat Bèsties del Baró d’Evel, a Temporada Alta, Rhum de Monti i Cia al Centre Cultural de Terrassa, Ye urbayu a l’Antic Teatre i l’EP de La Central del Circ. Per a les pròximes setmanes altres parelles aniran a veure més espectacles com Capas de la cia Eia al TNC, Bèsties al Teatre Lliure o bé el Circ de Nadal de l’Ateneu de 9Barris, a més de Rudo al Kursaal de Manresa. En tots els casos des de l’APCC agraeix la col•laboració dels equipaments, que han ofert les entrades per facilitar aquesta iniciativa.
 

Els participants han posat de relleu que la conversa els ha servit per, per part de l’espectador/a, “aprofundir molt més en l’espectacle i conèixer, per exemple, quina és la trajectòria d’una companyia, quina és la dificultat d’un número o figura i fins i tot analitzar aspectes que no t’havies ni plantejat”, com explica Glòria Padrós. En el cas de Rhum, “vaig explicar-li la història del Monty i va poder entendre moltes coses a nivell de dramaturgia de l'espectacle”, destaca l’acròbata Jordi Serra.
 

I per part dels artistes, els ha aportat un punt de vista diferent, “m’ha permès sentir la opinió del públic sense el compromís de parlar d’un espectacle meu, ni de que siguin col•legues, una opinió directa del públic respecte un treball sense cap compromís”, subratlla Boris Ribas de CircoLos, “he observat que a l’espectador li han agradat molt els detalls, coses que quan les fem creiem que només les veurem nosaltres; quina sort no pensar en la tècnica que hi ha al darrera, segur que ho veuen tot molt més màgic”.

Els socis i sòcies que vulguin participar en els pròxims Cara a Cara ens poden enviar un mail a apcc(ELIMINAR)@apcc.cat. Els espectadors interessats només cal que segueixin el nostre facebook.
 

Cara a Cara és una iniciativa de la xarxa europea FACE per promoure el públic dels espectacles de circ

Compartiu aquesta notícia