Acaba l'any de celebracions del 10è aniversari de l’APCC

El 20 de desembre de 2004 el Teatre Lliure va acollir l’assemblea fundacional de l’Associació de Professionals de Catalunya (APCC) i el 2014 el mateix teatre va allotjar el primer acte del 10è aniversari, que s’ha allargat fins el mes de desembre de 2015 amb tota una sèrie d’actes i activitats al voltant del circ. En aquests dotze mesos l’APCC ha organitzat jornades professionals dedicades a les gran disciplines del circ, trobades amb associacions de circ de l’estat i internacionals, una festa a La Central del Circ i també tota una sèrie de vídeos amb imatges d’aquests 10 anys i altres amb entrevistes a artistes i d’altres professionals d’aquesta art escènica.

Des de l’associació es valoren positivament la participació als actes organitzats, que han servit per reunir diferents persones relacionades i interessades en el món del circ. Per aquest motiu des de l'APCC s’han volgut organitzat diversos actes que abracessin diferents aspectes del circ actual, tant les disciplines (aeris, malabarisme, acrobàcia, etc) com d'altres àmbits com les relacions amb altres associacions de la resta de l’estat o internacionals, de cara a difondre la feina feta per l’APCC i alhora conèixer el treball d’altres entitats similars a d’altres zones i països.
Els actes d’aniversari s’han repartit pel territori i s’han celebrat en el marc de festivals de circ com Trapezi a Reus o bé en espais com Cronopis (Mataró), el Centre Cultural de Terrassa, o bé la mateixa Central del Circ, que va acollir la Festa del passat 2 d’octubre. Enguany també l’APCC va participar en la celebració del Dia Mundial del Circ (18 d’abril) i l’acte unitari de tot el sector.
Pel que fa als vídeos, durant tot l’any s’han donat a conèixer entrevistes amb artistes i altres professionals lligats al món del circ que han explicat perquè els agrada i com preveuen que serà de cara als 10 pròxims anys. Podeu consultar tots els vídeos en aquest enllaç.
L'APCC compta actualment amb gairebé 300 socis, gestiona La Central del Circ, fàbrica de creació de Barcelona i el portal Circat.cat per a la internacionalització del circ català i continua treballant per dignificar el circ, per fer créixer la professió i fomentar una major presència del circ en la cultura i en la societat. En els darrers 10 anys el circ català ha fet créixer les companyies, els equipaments i la programació i ha establert diàlegs continus amb les administracions. Tot i així, continua sent més necessari que mai crear un circuit, assegurar el treball digne dels artistes i afermar les estructures de producció i formació.

S'han organitzat jornades dedicades a disciplines, vídeos i trobades amb associacions de circ d'aquí i de fora

Compartiu aquesta notícia