Arrenca la 5a Temporada BBVA de Circ a Terrassa

Avui obre la cinquena temporada BBVA de Circ amb la presentació, al Centre Cultural de Terrassa, dels espectacles programats durant la primavera 2016. La trobada comptarà amb l’assistència de les companyies Col·lectiu Tierra (F.I.R.A), Los Excéntricos (The Melting Pot Pourri) i Circ Pistolet (Suite Vivace). I a les 18h, es podrà gaudir de l’espectacle gratuït "FS2 Simfonia escènica de la relació" de la companyia Imaga, guanyadora del Premi Zirkòlika de Circ de Catalunya 2015 a la Millor Companyia Emergent.

ESPECTACLES

FS2 Simfonia escènica de la relació · Companyia Imaga | 15 de gener
Dues dones, connectades per una corda, juguen i s’enfronten amb els seus propis límits, fent volar la imaginació i emergint les emocions. L’univers de l’obra és de caràcter íntim, capaç de commoure per la subtilesa d’un moment o d’impactar per la seva espectacularitat.

F.I.R.A. · Colectivo Tierra | 14 de febrer
F.I.R.A. proposa un univers oníric amalgamat per una música original interpretada en viu i un fabulós joc de llums. Utilitzant grans miralls, ombres increïbles i objectes absurds es crea l’estètica perfecta per què els fenòmens inversemblants es tornin versemblants i surtin de l’anonimat. Moments íntims i caos col•lectiu, números poètics i d’humor, imatges admirables i una tècnica circense precisa són alguns dels ingredients d’aquesta creació col•lectiva. Un calidoscopi, a mesura que va girant va creant noves imatges que sorprenen i es tornen completament úniques fins a desaparèixer i convertir-se en la següent.

The Melting Pot Pourri · Los Excéntricos | 6 de març
Comediants, músics i malabaristes. Aquest trio atípic ha renovat la figura del clown gràcies a una poètica d’arrel superrealista que busca l’equilibri entre la modernitat i el classicisme provocant una allau de rialles.
Durant més de trenta anys de gira arreu del món han defensat amb força l’art del clown, una tasca distingida amb diferents reconeixements, com ara el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya el 2011. Ara ens presenten una selecció dels seus millors esquetxos, combinada amb algunes novetats, a la manera d’un xou the best of.

Six pieds sur terre • Compagnie Lapsus | 17 d'abril
Ha passat una guerra… i sis joves es reinventen un món cercant perles ocultes sota la runa. L’escenografia esdevé un material lúdic i creen un joc col•lectiu amb una trama enginyosa que combina humor, domini del moviment i creativitat.
Els artistes d’aquesta companyia francesa es van conèixer a finals dels 90 a l’escola de circ de Lió (França) i des d’aleshores han anat anat forjant la seva identitat artística i una sòlida amistat. Al 2010 van crear la Compagnie Lapsus per una necessitat de retrobar-se per donar forma al seu afany creatiu.

Suite Vivace · Circ Pistolet i Banda de Terrassa | 21 i 22 de maig
Passat, present i futur conflueixen en un espai màgic, en el qual sis artistes naveguen per la història del circ. La companyia Circ Pistolet presenta un espectacle fresc, variat, il•lustratiu i divertit que es converteix en un aparador de com s’ha viscut el circ a casa nostra des del seus inicis al segle XIX fins avui. El recorregut històric és ple d’equilibris acrobàtics d’alt nivell tècnic i fets en col•lectiu, amb cèrcol aeri, diàbolos, verticalisme i equilibris acrobàtics de mà a mà, que fan vibrar el públic. I tot amb l’acompanyament musical de la Banda de Terrassa.
El circ està en constant evolució. Com a lloc d’intercanvi d’idees, d’expressió de cultures diferents i de reflexió, és un art viu, obert al món. I la música, l’acompanya sempre.
 

I a partir del setembre: cia. Animal Religion (Sapiens Zoo); cia. La Machine de cirque (La Machine de cirque), cia. Inextremiste (Inextremiste); Guillem Albà (Trau) i cia. Delrevés

Les dades:
Lloc: Centre Cultural Terrassa. Rambla d’Ègara, 340
Més informació: www.fundacioct.cat/programacions/circus/
Venda localitats: www.fundacioct.cat
Telèfon: 902 180 677
 

Inclou les companyies Col·lectiu Tierra, Los Excéntricos i Circ Pistolet

Compartiu aquesta notícia