L’UAB ofereix un postgrau sobre circ i educació social

L’Ateneu Popular 9 Barris col·labora de nou al “Curs de Circ i Educació Social” (CES) una formació que posa en marxa la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a través de la seva Escola de Postgraus.

Aquesta formació de Circ Social es dirigeix a educadors/es, treballadors/es socials, psicòlogues, pedagogs/gues, professors/es, formadors/es, artistes..., que volen adquirir eines teòriques i pràctiques per apropar-se al concepte de circ en el treball educatiu en contextos socials i comunitaris i, especialment, en el treball amb persones en situació de risc social.

El Circ Social és un procés d'ensenyament i aprenentatge de tècniques circenses que té com a finalitat la inclusió de persones en situació de risc social i el desenvolupament comunitari. En una proposta pedagògica d'aquest tipus s'aconsegueix estimular la creativitat i desenvolupar les aptituds socials dels participants. Aquests poden millorar i desenvolupar les seves facultats relatives a la cooperació, la solidaritat, l'esforç, la superació, la comunicació, l'autoestima i la participació a partir de l'aprenentatge de tècniques com el trapezi, l'acrobàcia, les malabars, els equilibris i totes les que configuren el món del circ. A l'Ateneu Popular 9Barris s'ha treballat el circ com eina educativa des del seus inicis a l'any 1977.

El curs s’organitzarà en sessions de 4h (horari de 16h a 20h) els dimarts i els dijous. El curs dura del 23 de febrer al 17 de març amb un total de 32 hores presencials. A més, es realitza un treball de recerca amb una durada de 100 hores. Amb aquest postgrau per una banda s’aprofundeix en les possibilitats que ofereix el circ; i per l’altra, obtenir 4 crèdits ECTS.

El programa és el següent:

- Circ social: concepte i principis.
- Característiques dels formadors en circ social.
- Disseny de la formació en circ social.
- Jocs, tècniques i dinàmiques de circ social.
- Acció comunitària, treball en xarxa i circ social.
- Negociació i resolució de conflictes en acció comunitària a través del circ social.
- Disseny de projectes d'acció comunitària a través del circ social.
- Avaluació i circ social.

Pel que fa als requisits d’accés, no n’hi ha. És un curs totalment obert on es prioritza l’intercanvi d’experiències i coneixements entre les participants.

Trobareu el programa amb la informació completa i el formulari d’ inscripció a l’espai web de l’escola de postgraus de la UAB:
http://www.uab.cat/web/postgrau/curs-en-circ-i-educacio-social-ces-/informacio-general-1201094877538.html/param1-3483_2_ca/param2-2005/
 

Compartiu aquesta notícia