La Central del Circ arrenca (COM)MOURE’S - circ en música i moviment- un projecte de circ social amb adolescents de la Barceloneta

El passat 13 de gener es va iniciar (Com)moure’s, el segon projecte de circ social que porta a terme La Central del Circ, després de Circoneta al 2014, que vol acostar els adolescents al món del circ a través del repte artístic, tractant temàtiques com la confiança, l’escolta, la perseverança així com la relació amb el propi cos. Valors que són essencials per a la convivència i abordar-los des del fet artístic els hi afegeix la importància de la cultura com a eina de transformació personal i social. 

Un grup de 15 alumnes entre 12 i 14 anys de l’IES Salvat-Papasseit de la Barceloneta (Barcelona) investigaran durant 4 mesos diferents disciplines de circ, posant l’accent  en els processos creatius i la musicalitat. Un procés de creació compartit entre artistes professionals de circ i adolescents, utilitzant el moviment i la musicalitat per a elaborar un llenguatge poètic comú.


Durant aquests mesos els adolescents participaran en dues sessions setmanals de circ i altres disciplines en el seu centre educatiu al barri de la Barceloneta. La formadora i artista Andrea Martínez coordinarà i facilitarà les sessions, amb la complicitat d’altres artistes com Stefano Argenio, que farà la direcció de l’espectacle, Nikoleta Valente, Rafa Espada, Jorge Albuerne i David Candelich.


El 15 de maig a La Central del Circ es farà una presentació final de l’espectacle treballat durant els 4 mesos de projecte, el segon de circ social organitzat conjuntament amb l’IES Salvat-Papasseit després de la bona acollida de “Circoneta”, realitzat el 2014.


 (Com)moure’s compta amb la col·laboració de l’Obra Social de la Fundació La Caixa.

El 15 de maig es farà una presentació final de l’espectacle treballat durant els 4 mesos de projecte

Compartiu aquesta notícia