Obre a Sineu (Mallorca) un nou espai de creació en arts escèniques

La petita localitat de Sineu a Mallorca compta a partir d’ara amb un espai de creació dedicat a les arts escèniques en el local de l’antic cinema del poble. L’espai s’anomena Centre d’Investigació Escènica (C.IN.E) i té previst dedicar-se a la creció en circ entre d’altres activitats.


El Centre d’Investigació Escènica (C.IN.E.) de Sineu neix de la necessitat d’omplir un buit en el panorama actual de creació escènica a les Balears mitjançant diferents línies de treball amb els conceptes de creació, internacionalització, xarxa i investigació. Els seus creadors, Marta Barceló i Biel Jordà, són membres de la productora Res de Res i en Blanc, propietària de l’edifici, seu d’aquest projecte, que és un antic cinema construït durant la Segona República.

El Centre d’Investigació Escènica, com el seu nom indica, neix per acollir, provocar i promoure projectes artístics, actuar en xarxa amb altres centres o artistes, crear vincles entre creadors i públic, i contribuir a la formació contínua de professionals de l’àmbit escènic. El centre vol potenciar preferentment aquells projectes relacionats amb els nous llenguatges escènics i amb caràcter multidisciplinar.


El C.IN.E. és un projecte d’iniciativa i gestió privada que aspira a esdevenir un lloc d’intercanvi, de creixement, d’enriquiment humà, i reflexió contínua.  Un pont entre creadors locals, creadors foranis, població local i agents culturals, amb la intenció de transcendir la insularitat i projectar un context de trobada, experimentació, intercanvi crític i acció.


Residències de creació i investigació, laboratoris, tallers, jornades de reflexió, trobades o seminaris són algunes de les propostes que acollirà aquest espai singular –un antic cinema–, que, encara avui, es troba dins la memòria col•lectiva del poble que l’acull.

Aquí podeu consultar la convocatòria de residències de creació.

El CINE s’ubica en un antic cinema i preveu espais per a residències de companyies de circ

Compartiu aquesta notícia