El Circ en Família torna a la primavera en la seva 10ª edició

El Circ en Família organitzat pels espais de circ de la XECC (Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya) torna a la primavera en la seva 10ª edició aquest cap de setmana. Concretament cinc espais de circ oferiran aquesta activitat per a famílies perquè els petits puguin descubrir el món del circ i desenvolupar habilitats físiques i expressives.

Concretament trobareu Circ en Família dissabte 2 d’abril a L’Estruch de Sabadell, i diumenge 3 d’abril a la Circoteca de Valls, l’escola de circ Rogelio Rivel (Barcelona), al local dels castellers de Berga de la mà de La Crica i a l’Escola Saltimbanqui de Vilanova i la Geltrú.


La iniciativa sorgeix de la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya (la XECC), una xarxa d’espais públics i privats que ofereixen recursos per a la creació, l’entrenament, la formació, la producció, l’exhibició o la distribució de circ amb l’objectiu de difondre i promoure aquesta art escènica.

CIRC EN FAMÍLIA


Des del mes de febrer de 2013 s’han realitzat 9 edicions conjuntes de la iniciativa. En total, més de 2.000 persones han participat en aquestes propostes.
Circ en família és una oportunitat per a pares, mares i fills/es de compartir un temps en família i fer una petita descoberta del circ. La pràctica del circ, tant en grans com en petits, millora la psicomotricitat, permet adquirir un major grau d’expressió i comunicació i augmenta la sensibilitat davant d’expressions artístiques.


LA XARXA D'ESPAIS DE CIRC DE CATALUNYA (LA XECC)


La Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya (la XECC) està formada per 17 espais d’arreu de Catalunya: l’Ateneu Popular de 9 Barris, l’Almazén, La Nave Espacial, Gente Colgada, Escola de Circ Rogelio Rivel, La Central del Circ, (Barcelona), Ca l’Estruch (Sabadell), Circ Cric (Sant Esteve de Palautordera), Circo Los (Sant Celoni), Cronopis (Mataró), La Circoteca de Passabarret (Valls), La Crica (Manresa), La Llançadora i Roca Umbert (Granollers), Tub d’Assaig 7.70 (Terrassa), El Circ de les Mussaranyes (Reus), Escola de Circ Saltimbanqui (Vilanova I la Geltrú). La XECC ha estat impulsada per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC).


Els objectius de la XECC són fer visible el teixit d’espais de circ i assolir un major reconeixement de la tasca que realitzen, facilitar la comunicació entre tots els membres, compartir i optimitzar els recursos i buscar solucions conjuntes a les problemàtiques específiques dels espais de circ amb la intenció de donar estabilitat als projectes.


Dades de la 10ª edició del Circ en Família


Dissabte 2 d’abril


L’Estruch – Sabadell
C/ Sant Isidre núm. 140.
De 11h30 a 13h
5 euros per familia
www.lestruch.cat


Diumenge 3 d’abril


CAC Rogelio Rivel – Barcelona

C/Portlligat núm. 11-15
De 11h 1 3h
5 euros. Cal un adult per cada dos infants
Inscripcions: tallers@escolacircrr.com
www.escolacircrr.com

La Circoteca de la cia Passabarret – Valls
Ctra Alcover núm. 8
De11h a 13h
5 euros per familia (adult+infant)
Suplement d’1 euro per persona extra
www.passabarret.com

La Crica – Berga

Local dels Castellers de Berga – Antic cinema Catalunya
C/ Ciutat núm. 35.
De 11 a 13h
Gratuït, és una activitat promocional perquè La Crica de Manresa obrirà una escoleta el proper curs a Berga


Escola Saltimbanqui – Vilanova i la Geltrú
c/Mèrida núm. 5
De 11h a 13h
5 euros per persona (un adult per cada 2 nens/es)
Inscripcions: escoladecircsaltimbanqui@gmail.com
www.escoladecircsaltimbanqui.com
 

Cinc espais de circ de tota Catalunya ofereixen aquest taller de circ per a famílies

Compartiu aquesta notícia