El festival Trapezi 2016 aposta per les companyies catalanes

Del 12 al 15 de maig, 28 companyies oferiran 70 representacions a Reus en el marc de la 20a edició del Festival Trapezi, i un 70% seran produccions catalanes. El certamen reforça així la voluntat de convertir-se en un mercat estratègic per al sector del circ català. A més, el director artístic del festival, Jordi Gaspar, ha explicat que "el circ català ha creat una marca que està al mateix nivell que el circ de l'estranger".

El festival espera un públic d'unes 100.000 persones i augmentar el nombre de programadors, que el 2015 va ser de 60, la meitat estrangers, ja que l'objectiu és crear circuit i obrir mercat.

La programació preveu una vintena de disciplines i tots els estils i hi trobarem Animal Religion amb Sapiens Zoo; Escarlata Circus amb CorroC, Mumusic Circus presentarà Amigoo. Com a espectacles de gran format, trobarem el cabaret inaugural, en què participen diferents companyies; la companyia Cirque Rouages i el muntatge del Circ Bové, que juga amb una escenografia de canyes de bambú. També s'ha creat un focus dedicat als malabars.


En l'enllaç podeu consultar la programació.

Actúen un total de 28 companyies que oferiran 70 representacions

Compartiu aquesta notícia