Obert el període d'inscripcions professionals a Fira Trapezi

El Festival de Circ Trapezi de Reus, que enguany arriba a la 20a edició, ha obert aquesta setmana el període perquè els professionals interessats puguin inscriure's. La setmana passada el festival ja va donar a conèixer la seva programació, en la que predominen les companyies catalanes. El festival a més ha preparat un focus especial al món dels malabars.

Els socis i sòcies de l'APCC es poden inscriure de forma gratuïta, aquí teniu més informació dels avantatges.

Els professionals inscrits podran assistir a les activitats organitzades per a ells, com la visita a La Central del Circ divendres 13 de maig al matí, on es mostrarà el treball de companyies en residència, i per la tarda, s'oferirà el cafè de benvinguda i després la presentació del work in progress de Menar, el nou espectacle de Joan Català.

Dissabte al matí a l'espai per a professionals s'ha organitzat un col·loqui sobre "La feina del gestor en les companyies de circ: producció, distribució i altres coses inclassificables". Aquesta activitat està dirigida a estudiants de producció i gestió cultural, a gestors culturals interessats a descobrir el circ com a nou àmbit de treball i a artistes de circ que comencin a gestionar projectes propis. Es vol parlar dels trets bàsics de dur la gestió en una companyia de circ, les necessitats dels artistes i les possibilitats laborals en aquest àmbit. Participaran  la gestora cultural Sònia Martínez (AlterCircus), els artistes Celso y Frana i el director de Trapezi, Jordi Gaspar i moderarà la taulala gestora cultural especialitzada en circ Laia Alzueta.

Més tard la gerent de La Central del Circ, Ione Hermosa, presentarà el programa CIRCUS INCUBATOR, un programa internacional dirigit a artistes menors de 30 anys i a gestors que treballen amb artistes de circ (sense límit d’edat). Aquesta iniciativa funciona com a incubadora de projectes de circ: un espai on els participants puguin desenvolupar una manera de treballar que integri tant investigació artística com enfocament empresarial.

A l’estiu de 2016 s’obre nova convocatòria per a artistes i gestors que vulguin participar en el projecte Circus Incubator (amb sessions de treball a Brasil i a Estocolm).

Ione Hermosa, gerent de La Central del Circ (entitat sòcia del projecte), explicarà les bases d’aquesta nova convocatòria. També escoltarem l’experiència que han viscut dos artistes seleccionats per a la primera trobada, que ja haurà tingut lloc a Helsinki (6 -10 de maig): Vivian Friedrichk i Andrea Sperotto.

Després La Pista -espai per a professionals- acollirà el Vermut de Trapezi.


 

Els socis i sòcies de l'APCC poden inscriure's de forma gratuïta

Compartiu aquesta notícia