Atempo Circ, Estropicio i Systeme 47, companyies de la pròxima mostra de residents de La Central del Circ

La Central del Circ acollirà els pròxim 6 i 7 de maig una nova edició de la seva mostra de companyies residents. El circ més arriscat i innovador estarà present en aquesta nova edició d’EP (Extended Performance) amb una important presència de música en directe, acrobàcia en duet, manipulació d’objectes i corda volant, en una vetllada on els artistes mostraran els seus treballs en procés de creació i podran interactuar amb el públic assistent.

En aquesta tercera edició d’EP es presentaran treballs de les companyies Atempo Circ (Pulso), Estropicio (Praxis), ambdues de Catalunya, i Systeme 47 (Quasar), de França.

ATEMPO CIRC i MARASMA ZIBRA
Pulso és el projecte de creació 2016-17 de la companyia Atempo Circ que neix de la trobada del circ i la música en directe. És un batec i una prova de força que enfronta i relaciona els cossos i els aparells. Aquesta nova creació s‘endinsa en un sorprenent univers de moviment i sons, gràcies a la col·laboració d’Atempo Circ amb el grup Marasma Zibra, per crear un espectacle de gran format pel carrer i que es desenvolupa a partir dels arquetips del pèndol, el cercle i l’equilibri.

Creadors: Nuria Garcia, Matías Marré, Marilén Ribot, Itziar Sanchez, VATE i Juan Ignacio Zabala.
Música Original: Marasma Zibra.
Direcció: Matías Marré, Marilén Ribot.
Producció: Atempo Circ
Col·labora: Espai Cronopis, La Central del Circ, Festival Circaire.

ESTROPICIO

Praxis de la companyia Estropicio és el procés de coneixement a través de l’acció, l’acció deixa de ser un mitjà per arribar a l’objectiu transformant-se en la seva pròpia finalitat. L’espectacle tracta d’un experiment, una trobada sense planificar, on no hi ha paraules, només l’escolta, tres reflexes i una praxis. Els reflexes passen a ser inseparables del seu objectiu en una interacció eterna i simultània plena d’inestabilitat.

Acròbates: Famara Pardo, Oriol Pita i Tomàs Cardús.
Direcció: Pau Portabella.
Vestuari: Estropicio.
Disseny Gràfic: Mënalkiawn.
Fotografia: Judith Asco, Nacho Flores.
Vídeo: Àlex Macías.


SYSTEME 47
Quasar de Systeme 47 narra la història de dos personatges que, en un univers fora del temps, intenten afrontar les seves realitats. A través de la manipulació d’objectes, s’uneixen per construir la més efímera de les arquitectures, un castell de cartes. Seriosos, metòdics, no necessiten parlar per comprendre’s. Malgrat tot, l’absurd d’aquest “edifici” de cartró condemnat a enderrocar-se els porta a mostrar la fragilitat del moment present. Capitans de la seva pròpia nau, conviden al públic a través d’un viatge surrealista redefinint les regles del temps i l’espai.

Malabaristes intèrprets: Walid El Yafi i Alexandre Ganivenc.
 

La pròxima edició de l'EP serà els dies 6 i 7 de maig

Compartiu aquesta notícia