Estrena del documental "Tortell Poltrona, sense fronteres"

El Canal 33 emetrà dijous 5 de maig en el marc del seu programa "El documental", "Tortell Poltrona, sense fronteres", un retrat del pallasso Jaume Mateu a càrrec de Marcel·lí Parés.

El documental és un repàs professional i personal de la figura de Jaume Mateu, més conegut com a Tortell Poltrona, i la seva peculiar manera d'entendre el món. A partir del trencament estètic i de concepte que hi va haver a les arts escèniques arran de la fi de la dictadura franquista, Jaume Mateu sorgeix amb una idea de pallasso i una concepció del circ absolutament revolucionàries, que contrasten fortament amb la grisor predominant a l'època.

Manel Joseph, Lluís Pasqual, Jordi Jané, Rosa M. Malet, entre molts d'altres, expliquen l'evolució del pallasso i de l'home que hi ha al darrere, compromès amb la societat, i fundador de Pallassos Sense Fronteres l'any 1993. Després de 23 anys d'activitat, l'ONG porta més de 23.000 actuacions per tot el món amb escenaris improvisats en camps de refugiats, amb públic desplaçat per conflictes bèl·lics o accidents naturals.

El documental és una producció de Films de l'Orient en coproducció amb Televisió de Catalunya i Pallassos sense Fronteres.


 

Dijous 5 de maig al Canal 33, s'emetrà aquest retrat del pallasso Jaume Mateu

Compartiu aquesta notícia