Estrena del projecte de circ social (COM)MOURE's a La Central del Circ

El divendres 20 de maig La Central del Circ presenta l'espectacle final del projecte de circ social (COM)MOURE'S) protagonitzat per adolescents del barri de la Barceloneta. L'espectacle de creació conjunta es podrà veure a les instal•lacions de La Central del Circ de manera gratuïta i posarà punt i final a quatre mesos de recerca, creació i aprenentatge en el món de la creació circense.

(Com)moure's, el segon projecte de circ social que porta a terme La Central del Circ, després de Circoneta al 2014, que vol acostar els adolescents al món del circ a través del repte artístic i de la creació col•lectiva, tractant temàtiques com la confiança, l'escolta, i la perseverança així com la relació amb el propi cos. Valors que són essencials per a la convivència i abordar-los des del fet artístic els hi afegeix la importància de la cultura com a eina de transformació personal i social.

Un grup de 135 alumnes entre 12 i 14 anys de l'IES Salvat-Papasseit de la Barceloneta (Barcelona) han estat investigant durant quatre mesos diferents disciplines de circ, posant l'accent en els processos creatius i la musicalitat. Un procés de creació compartit entre artistes professionals de circ i adolescents, utilitzant el moviment i la musicalitat per a elaborar un llenguatge poètic comú.

Durant aquests mesos els adolescents han participat en dues sessions setmanals de circ i altres disciplines en el seu centre educatiu al barri de la Barceloneta. La formadora i artista Andrea Martínez ha coordinat les sessions, amb la complicitat d'altres artistes com Stefano Argenio, Nikoleta Valente, Rafa Espada, Jorge Albuerne i David Candelich.

El projecte vol ser un pas endavant en la manera d'abordar el circ (COM)MOURE'S – circ en música i moviment vincula des de l'inici el circ a l'expressió artística, sense separar l'aprenentatge de les disciplines circenses del procés de creació. El moviment circense (sigui acrobàtic, aeri etc.) s'aborda des d'una perspectiva poètica gràcies a un treball sobre el moviment i la musicalitat.

Aquest és el segon projecte de circ social organitzat conjuntament amb l'IES Salvat-Papasseit. "Circoneta", realitzat el 2014 va marcar una fita i totes les parts implicades el van considerar un èxit. Es va aconseguir la participació dels alumnes durant gairebé un any amb la complicitat de l'equip educatiu de l'IES i la implicació de diferents artistes. El resultat és que avui dia la majoria dels alumnes de l'IES estan familiaritzats amb el circ i alguns d'ells desitgen continuar experimentant aquest camí.

Aquest divendres, 20 de maig a les 19h30

Compartiu aquesta notícia