Més de 15 companyies de circ a una nova edició del CurtcircKit

Un total de 17 companyies participaran del 3 al 5 de Juny al 16è festival de circ Curtcirckit de Montgat. Un festival amb una llarga experiència que combina qualitat, innovació, tècnica i originalitat. El festival de circ de Montgat va néixer el 2001 fruit d'una entesa entre l'Ajuntament de Montgat i la companyia de circ Cortocirquito, degut els bons resultats s'ha anat repetint, gràcies a la implicació del sector del circ, de les diferents regidories de l'Ajuntament de Montgat, la brigada i el suport de la Diputació de Barcelona.

El compromís del festival Curtcirckit amb la participació i la transversalitat es veurà reflectit amb les actuacions a les escoles, els tallers de circ que es faran el dissabte al matí i la inclusió en el programa d'una botifarrada organitzada per la associació de veïns de les Mallorquines.

Divendres la companyia que ha rebut un Premi Nacional de Cultura 2016 Los Galindos oferiran l'espectacle Maiurta que suposarà la primera proposta en carpa que s'haurà fet al festival.

Dissabte a la tarda una programació centrada en la proesa tècnica i l'humor amb les cies Estropicio, la Fem Fatal i las Polis.

Al vespre la Regala del circ, una nit de contrastos, conduïda per l'artista catalana resident a Toulouse Marta Torrents, i amb artistes de nivell internacional com Maël Tebibi, Amer i Africa o Karl Stets, Hugo Bergman o los Hermanos Infoncudibles.

Diumenge  es farà lloc a propostes emergents, per una banda l'artista emergent Marta Camufli i per l'altra una mostra dels alumnes de l'Escola Rogelio Rivel.

Aquí teniu la programació:

 19:30 * Maiurta
Los Galindos
http://www.losgalindos.net/
Lloc: Plaça d’Alcanar

Entrada 3€
"Volia trobar-me tot sol a la pista, amb la música que basteix el decorat sonor que la fantasia reclama. Volia fer tantes coses que quasi no era possible desxifrar-les. Entre les serradures dels llistons de la iurta vaig retrobar el meu pare, a l'obrador del forn on vaig créixer. Enfilant situacions em vaig trobar enfront del més essencial del que sóc, del que he fet, del que m'agrada i de la possibilitat. He volgut servir-me d'objectes i artifcis escènics que fa temps m'acompanyen. He teixit sense coherència cronològica per bastir un espai de joc, per explicar un conte sense història, per fer circ sense proesa. Ser jo i també els personatges que represento, que no són altres que jo mateix en l'instant que màgicament se'ns presenta cada vegada de nou. Vull compartir amb vosaltres aquest espai de trànsit i d'estada, persistir en el plaer d'emocionar-se, aprendre i experimentar en llibertat. Qui sap, potser s'aixeca la pols dels camins que agita la memòria dels viatgers..." Marcel Escolano
dissabte, 4 de juny
11:00 * Taller de circ per a petits i grans
Lloc: Parc de la Riera d’en Font
19:00 * Praxis
Estropicio
http://estropicio.org/
Lloc: Plaça dels Segadors

Praxis és el procés de coneixement a través de l'acció, l'acció deixa de ser un mitjà per arribar a ser l'objectiu transformant-se en la seva pròpia finalitat. Tracta d'un experiment, una trobada sense planificar, aquí no hi ha paraules només escolta, tres reflexos i una “praxis”. Els reflexos passen a ser inseparables del seu objectiu en una interacció eterna i simultània 1plena d'inestabilitat.
19:20 * Trapezi doble
Lloc: Plaça dels Segadors

Anton i Polina, dos personatges que habiten un món efímer. Dos criatures que coneixen l'existència de l'altre, i com a la vida, a vegades dissimulen no adonar-se'n, fins i tot poden incomodar-se per la presència de l'altre, que entenen com imprescindible... Gaudeixen de la companyia, pateixen la por a la soledat. Es busquen, es cuiden, omplen buits d'infinites possibilitats, gaudeixen del joc, sense cap afany de posseir. Es necessiten, ens necessitem; i com en tota relació, obtenen els beneficis de l'existència en comú.

Aquesta peça és una perspectiva inèdita sobre la intensitat de les relacions a la vida. Una metàfora portada al circ sobre la simbiosis que s'estableix entre les persones. Una creació on el trapezi doble llueix pel seu elevat nivell tècnic i acrobàtic. Innovació i frescor sobre l'element, barrejat amb un toc que transita entre l'humor absurd, la innocència i el ser canalla!
19:40 * Las Polis
Las Polis
http://www.laspolis.com/
Lloc: Plaça dels Segadors

Elles estan alerta! Elles defensen la llei!
Susana i Vanesa: agents de policia
La seva missió: protecció del ciutadà i manteniment de l'ordre.
El seu lema: tot està sota control
L'única pregunta: ¿qui les controla a elles?

LES POLIS és un espectacle de clown de carrer en què dues dones policies, apareixen d'improvís en una plaça. Encarregades de mantenir l'ordre i la seguretat, despleguen totes les seves forces per tal d'ensenyar a la població que tot està sota control ... o gairebé tot
... O res.


22:00 * Re-Gala
Lloc: Pavelló municipal

Els números de la gala són:


Roda cyr
Hugo Bergman
   
Presentadora
Marta Torrents
   
Perxa xinesa i bàscula
Acrobarouf

   
Manipulació i corda fluixa
Karl Stets


Diàbolos
Infoncundibles
   

Bunkai, mà a mà
Amer i Àfrica

   
Acrobàcia
Maël Tebibi

   
diumenge, 5 de juny
18:30 * Mostra d'alumnes de l'Escola de Circ Rogelio Rivel
Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel
http://www.escolacircrr.com
Lloc: Parc de les Bateries

Els estudiants que estan cursant l’especialitat al CAC Rogelio Rivel presenten un treball d’investigació i creació pròpia amb les aportacions d’ulls externs, tant sobre els números com sobre la creació col·lectiva.
Són mostres creades a partir d’una investigació personal sobre tècniques concretes que s’afegeixen a una recerca col·lectiva on aquestes tècniques es desenvolupen, es transformen i s’enriqueixen.
Les tècniques de Circ amb les quals es treballa són verticals, trapezi, cintes, malabars, acrodansa i equilibris acrobàtics.


19:15 * Ballata pe un'Ananas
Marta Camuffi

https://www.facebook.com/mARTa-CircusDance-650313938356232/
Lloc: Parc de les Bateries

«Ballata pe un'Ananas» explica una misteriosa, excèntrica i surrealista relació amb una Pinya.
La història es narra en equilibri sobre l'equilibri, on les dues coprotagonistes es separen i retroben novament en un lloc sense temps, on passions i instints s'arremolinen junts en una dansa pertorbada i joiosa.

Dues existències aparentment diferents però properes, que s'atrauen i es rebutgen magnèticament per unir-se en la fragilitat i la precarietat del gest.
Una sèrie de diàlegs dansats que a través de la gestualitat corporal narren una història on l'ambivalència entre el desig eròtic, la tensió espiritual, el sofriment, el plaer, l'angoixa i l'exaltació, constitueixen el fil conductor.
19:45 * Cloenda musical
Masnou Orleans Jazz Band
Lloc: Parc de les Bateries

Del 3 al 5 de juny torna el festival de circ de Montgat

Compartiu aquesta notícia