Cerca avançada

Per nom

Alba Ramió i Güell

ALBA RAMIÓ I GÜELL, 1989 Banyoles.

A R T I S T A   I M E D I A D O R A,

L’any 2013 vaig acabar els estudis universitaris d'Educació Social a la Universitat de Barcelona i mentre continuava treballant en l'àmbit social, vaig decidir obrir una porta completament nova al món del circ, art coneguda al llarg d’un viatge a Sud-amèrica el 2011-2012. L'any 2016 acabava la Formació de Circ a l'Escola Rogelio Rivel a Barcelona especialitzada en equilibris acrobàtics en col·lectiu, atreta per la disciplina i pel treball fascinant del moviment d'un cos en relació amb un altre. Vaig sortir de l'escola creant una companyia de circ de mà a mà (Cia. Capes) i amb l'ànsia de continuar dedicant temps a la formació com a artista de circ. M'he format entre França, Estocolm i Catalunya amb professors com Fernando Jorge Melki, Mahmoud Louertani, Hamza Benlabied, Claude Victoria i Alexander Gavrilov.

L'any 2018 tornava a la pedagogia, aquesta vegada en relació amb el circ amb la Formació a l'Ateneu de Nou Barris de Circ Social. I avesada cada vegada més pels processos creatius i la mediació artística vaig començar a formar part de la comissió de mediació de la Fàbrica de Creació la Central del Circ de Barcelona amb la qual desenvolupo material pedagògic i projectes de mediació artística per artistes, comunitats educatives i altres col·lectius diversos. L'any 2024 em poso a estudiar Mediació Art i Cultura a l'Escola Massana de Barcelona.

El 2018, vaig confundar la companyia internacional de circ (equilibris acrobàtics) no mixta de dones i persones trans: Ino Kollektiv. Amb la qual treballo des de fa més de sis anys. Sempre m’he sentit atreta per l’estudi del moviment, la performance i la veu, des de fa més de 10 anys sóc autodidacta en la matèria amb professors com Mal Pelo, Nihan Devecioğlu, Andres Corchero, Nadia Beugré, Thomas Hauert, Semolina Tomik, Improvável Produções o Julyen Hamilton. Actualment, participo en projectes centrats tant en el circ com en les arts vives, així com en la recerca, la pedagogia i la mediació. El projecte escènic en procés i d'autoria pròpia més recent és Cavitat f.

Nom artístic:
Alba Ramió i Güell
Àmbit:
Artistes de circ, Direcció artística i altres, Formadors/es en circ
Disciplines:
Dansa, Direcció d'espectacles, mirada externa, Mans a mans, Verticalisme
Província:
Barcelona

Compartiu aquesta fitxa

Espectacles

INO