Anna Confetti, presidenta de l'APCC

L’Assemblea Extraordinària de l’APCC ha escollit avui la nova Junta de l’APCC, que estarà formada per 12 professionals amb trajectòries diverses dins del món del circ. Precisament el nou equip director de l’associació ha posat en valor la seva pluralitat i diversitat com a punt fort. Aquesta nova Junta té com a presidenta l’Anna Alavedra, pallassa coneguda com Anna Confetti. Es tracta de la primera presidenta dona de l’associació. William Giribaldi, codirector del Circ Històric Raluy, continua a Junta en el càrrec de vicepresident, el pallasso i malabarista Moi Jordana és el secretari i la gestora cultural Sol Aso la tresorera.

La candidaturà està formada per Agua Bach, Aleix Gómez, Anna Alavedra, Jessica Arpin, Moi Jordana, Mònica Plans, Núria Puig, Lara Renard, Regina Segura, Sol Aso, William Giribaldi i Yldor Llach. Més avall us adjuntem un breu currículum de cadascuna de les persones. Un els objectius de la Junta és facilitar i incrementar la comunicació directa amb les persones sòcies, que es podrà dur a terme a partir del correu junta@apcc.cat.

La candidatura ha rebut la unanimitat dels vots presencials i en línia de les persones presents a l’Assemblea (30). El grup es distingeix per la seva pluralitat, amb professionals d'edats, gèneres, trajectòries i procedències diverses. AQUI podeu llegir les propostes d'aquesta candidatura per al seu mandat 2024-2026 i AQUI podeu veure un video breu amb totes les persones candidates.

A part de les comissions existents a l’APCC sobre subvencions, carpes i internacionalització, la candidatura crearà les comissions de territori, de gènere, de sostenibilitat i cooperació i i de circ i esport. Si hi voleu participar només cal que envieu un correu a gerencia@apcc.cat.

Currículums dels membres de la candidatura

Agua Bach

Artista, està creant la seva companyia i el seu primer espectacle en solitari. A través dels seus estudis en escenografia va descobrir el teatre i va estudiar un grau en arts escèniques, on va conèixer el clown i l'stand-up, les dues eines que està utilitzant per crear el seu primer espectacle en solitari. Actualment treballa en gestió cultural.

Aleix Gómez

Il·lusionista guanyador del premi del Festival de Màgia de Barcelona i col·leccionista de circ. Director i fundador del Festival de Màgia i Circ de Catalunya (des de 2011) i Monsieur Loyal i encarregat de comunicació i màrqueting al Circ Històric Raluy. Té estudis de tècnic de so, llums i video.

Anna Alavedra

Pallassa i malabarista, especialitzada en la tècnica Daikagura ( equilibris i malabars amb umbrel·les orientals). Té una trajectòria de 37 anys amb la cia Anna Confetti i 38 anys de dedicació professional al circ. Membre fundadora de l'antiga associació ACC (Associació de Circ de Catalunya), precursosa de l'APCC.

Gina Segura

Pallassa, forma part de companyies com ChocoChurry, La Trena i Coop. Magranes, i el 2020 crea la seva pròpia: Cia. La Churry, amb qui ja ha creat dos espectacles. Forma part de Pallassos Sense Fronteres i La Fàbrica de Somnis i ha estat presentadora de Gales de Circ com: Gala Curcirkit 2021 o el Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2022.

Jessica Arpin

Artista de circ, especialitzada en bicicleta acrobàtica.

És mig suïssa i brasilera i va estudiar circ a Ginebra i a l'escola nacional de Montreal. Fa sis anys que viu a Catalunya, on ha treballat entre d'altres projectes al Circ d'Hivern de l'Ateneu Popular de 9Barris.

Lara Renard

Artista de circ especialitzada en trapezi fix. Descobreix i s'endinsa al món del circ català ara fa 11 anys. Patinadora, formada en teatre i dansa, l'interessa l'escena híbrida i carregada de contingut. De personalitat activista, la crítica i la transformació social són les bases dels seus projectes amb Sputniks Cia. Treballa també com a artista amb diferents companyies, com a formadora a l'Ateneu Popular de 9 Barris i com a gestora cultural a vàries entitats i companyies.

Moi Jordana

Treballa en el món del circ des de fa 30 anys; va començar amb els malabars i també és pallasso. Va fundar Moi Jordana Cia de Circ fa 10 anys juntament amb Carla Alabern. Cofunfador i exmembre de l'Associació de Circ La Crica, on va treballar de professor de malabars durant 5 anys. Cofundador i exdirector artístic del Festival Giracirc. Membre de Pallassos sense Fronteres.

Mònica Plans

Gestora del centre VerticalfitVic, un espai d'ensenyament i formació en circ, arts aèries i Poledance obert des del 2016 a la ciutat de Vic. De professió i ocupació principal: infermera.

Núria Puig Garrido

Es forma en circ al Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, i posteriorment s'especialitza en bàscula amb mans a mans amb Remy Balaguer a Auch, França.L'any 2009 crea la companyia Balusca en què treballa actualment. Implicada en la creació de Tub d'assaig i Cronopis, és un cul inquiet que li agrada molt la natura i tocar el saxo.

Sol Aso

Gestora cultural. Treballa en la gestió de gires al Circ Raluy Legacy i també  duu a terme tasques de producció a Fira Trapezi des del 2023. Amb el seu projecte Solarte producciones treballa en producció d'esdeveniments i també treballa com a distribuidora per a El Gran Dimitri.

Yldor Llach

Artista, especialitzat en bicicleta artística i quadre rus. Es dedica professionalment al món del circ des de 2014. Es va formar a l'Escola Nacional de Circ de Montreal i és llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la UB. Ha format part de la companyia francesa de circ aeri Les Ptits Bras durant 4 anys i habitualment també treballa sol.

William Giribaldi

Artista i gestor, es dedica a les arts del circ per vocació i tradició familiar. Malabarista i acròbata, actualment és codirector del Circ Raluy juntament amb Rosa Raluy.

L'Assemblea Extraordinària de l'APCC ha votat a favor d'una candidatura formada per 12 professionals amb trajectòries diverses

Compartiu aquesta notícia