Lume

Companyia: Cia. Du'K'tO


Lume és la tercera producció de la Cia. Du’K’tO, un espectacle per a tots els públics amb una escenografia dinàmica, on les llums i les ombres aporten noves dimensions que es combinen amb textures i colors.

L’espectacle presenta un món íntim entre els quatre intèrprets, ambientat en un espai en blanc que bé podria ser un vaixell o un castell de llençols d’infants. Un conjunt heterogeni de teles crea un recorregut d’entrada del públic per dins l’espai escènic, que aviat es transformarà i adquirirà diferents conformacions durant l’espectacle, condicionant la visió de l’espectador.

Els quatre personatges transiten entre el món de fantasia i el terrenal, representant conceptes antagònics que opten per un acte de llibertat i coratge de posar-se en joc. Mitjançant un llenguatge escènic que es nodreix del circ i es complementa amb el teatre i la dansa, es desenvolupen les diferents escenes, majoritàriament duets, on hi apareixen les acrobàcies, els malabars i el trapezi. Les parts grupals destaquen per la recerca en la tècnica dels portés acrobàtics i la seva integració amb el trapezi.

La producció de l’espectacle s’inicia en el marc del projecte autogestionat “Circ de Nadal 2020” de Cronopis, Espai de Circ a Mataró, integrant a l’espectacle altres dos artistes residents de l’espai. Aquesta primera etapa compta amb la direcció artística de Celso i Frana de la Companyia “eia” i conclou amb un cicle de 10 representacions al mateix espai durant les festes de Nadal.

La segona etapa de creació i producció compta amb l’acompanyament de Antxón Ordóñez com a mirada externa, Iván Tomasevic en l’assistència en el disseny de llums i Benet Jofre en l’escenografia. L’espectacle s’estrena al juliol de 2021 a la Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà.

Director:
Francesca Lissia i Celso Pereira
Núm. d'intèrprets:
4
Fitxa Artística:

Producció: Cia Du’K’tO

Direcció artística: Celso i Frana (Companyia de Circ “eia”)

Mirada externa: Antxón Ordóñez (Accidental Company)

Interpretació: Bàrbara Vidal, Odilo Fernández, Sofia Núñez i Bernat Messeguer

Disseny de llums: Bernat Messeguer

Assistència en disseny de llums: Iván Tomasevic

Tècnica de llums: Inka García

Assistència en escenografia: Benet Jofre

Fotografia: Raquel Cros

Audiovisual: Julián Waisbord

Amb el suport: Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (CAT) i l’Institut d’Estudis Baleàrics (IB)

Col·laboració: Cronopis, Espai de Circ a Mataró (CAT) i Can Fugarolas (CAT)

Distribució: Bernat Messeguer

Durada:
45 min- 1h15 min
Any estrena:
2021
Tipus de públic:
Tots els públics
Tipus d'espai:
Carpa, Carrer
Música en directe:
No
Persona de contacte:
Bernat Messeguer Pérez
Telèfon:
600230675

Altres espectacles de la mateixa companyia

Compartiu aquesta fitxa